Sátoraljaújhelyi beszámoló a DEBL csapattól

A héten a szintén osztrák bázisú bajnokságban szereplő DEBL csapatunk Sátoraljaújhelyre utazott, ahol egy hetes edzőtáborban készülnek a következő szezonra. A táborban komoly felkészülési munka mellett, jut ideje a lányoknak csapatszellem építésére is, ami az újonann érkezett csapatkapitány érkezése szempontjából is fontos volt. Az edzőtáborról és a csapatról beszélgettünk Szilágyi Leventével a csapat vezetőedzőjével, és Molnár Mónikával a csapat kaptiányával.

KMH: Levi mondanál egy pár szót, hogyan készültél fel erre az edzőtáborra?

Szilágyi Levente: Természetesen, a célom a tábor programjának összerakásakor egyértelműen a megfelelő fizikális és szellemi felkészülés volt a lányok szempontjából. Napi két jeges és két száraz edzéssel kezdtünk, amit elméleti meetinggekkel egészítettem ki, hogy a megfelelő taktikai és döntési szituációkat is át tudjuk beszélni a lányokkal.

KMH: Móni belülről milyennek érzed az edzőtábor programját?

Molnár Mónika: Nagyon erős és fárasztóak az edzések. Az edzőtábor programja rendkívül professzionáisan van összerakva. A jeges edzéseken folyamatos technika fejlesztés, illetve hibajavítás folyik, a száraz edzéseken egyértelműen az állóképességünk fejlesztése a cél, és ezek mellé az elméleti órák remekül kiegészítik, vagy éppen felvezetőként szolgálnak az edzések mellé. A lányokkal együtt komolyan vesszük ezt a felkészülést és mindent bele adunk, ahogy az mindenkin meg is látszik, itt a vége felé azért már rendesen elfáradtunk.

KMH: Ahogy halljuk nagyon komplex felkészüllésben vehetnek részt a lányok.

Sz.L.: Igen, szerettem volna elérni, hogy a lányok kilépjenek a komfortzónájukból minden tekintetben. Meg akartam nekik mutatni, hogyan zajlik a felkészülés az EWHL-es lányok szintjén, illetve szerettem volna elérni, hogy csak a jégkorongra koncentráljanak egész nap, így egy nagyobb löketett adni nekik még a szezon kezdés előtt. Fontosnak tartom, hogy át tudjam adni a lányoknak a játék filozófiáját, amellett pedig minél több hasznos tudást a jégen. Az itt rendelkezésünkre álló időt mindenképp hasznosan kell kitöltenünk, itt van időnk az egyénenkénti hibajavításra, és fejlesztésre.

M.M.: Meg tudom erősíteni, hogy egy komplex komoly felkészülés történik, és szerencsére a lányok is jól veszik az akadályokat, itt senki nem tud lazsálni. A kiszakadás mindenképp sikerült, még a térerő és az internet is gyengélkedik, így teljesen ki tudunk kapcsolni és a feladatunkra koncentrálni.

KMH: Móni mesélj, milyen csapatkapitányként belecsöppeni ebbe az edzőtáborba?

M.M.: Nagyon örülök, hogy itt részt tudok venni, hiszen teljesen újoncként, ráadásul csapatkapitányként kerültem augusztus elején a csapathoz. Itt van lehetőségem megismerni a lányokat, és Preisinger Dorka, eddigi csapatkapitány is rendkívül segítőkész, megosztunk minden információt, ami szükséges. Szerencsére csapatkapitányként már van tapasztalatom magasabb szintű klubnál már voltam, így úgy érzem én is tudok a lányoknak segíteni, mind motiváció, mind kommunikáció szintjén. Fontos kiemelni, hogy dolgozunk a lányokkal az egymás iránti tisztelet, és az ellentétek kezelésének módjain, de mindenki pozitívan áll a dolgokhoz és egy igen jó kezdést tudhatunk magunk mögött.

KMH: Reméljük azért a kemény munka mellett egy kis kikapcsolódásra is jut idő.

Sz.L.: Természetesen, fontosnak tartottuk, hogy ilyen megterhelő edzések mellett kikapcsolni is legyen ideje a lányoknak. A hét elején közösen másztunk falat, ami edzésként sem funkcionált rosszul, illetve a lányok határait is tudtuk feszegetni. Csütörtökön libegőzni mentünk, ami után felmásztunk a helyi kilátóba, pénteken pedig bobozni mentünk a csapattal.

M.M.: A csapattal nagyon élveztük a külön programokat is, a stáb egy szuper felkészülési hetet szervezett nekünk, így egy óriási lendülettel kezdhetjük meg a szezont, amit már nagyon várunk.

A hétvége felé érve már várjuk haza a lányokat, hogy még több beszámolót hallhassunk tőlük az edzőtáborról, de addig is:

Hajrá KMH!

Navigáció