Remek eredményeket értek el női válogatott játékosaink

Szombaton véget ért a klagenfurti divízió 1/A világbajnokság, a következő szezonban újra az A csoportban szerepelhet a magyar női jégkorong válogatott. A nagyok sikerei mellett nem szabad megfeledkezni a fiatalabbakról sem, hiszen U16-os válogatottunk Kerkovits Rékával a soraiban remekelt az idén Szlovákiában megrendezett Európa Kupán.

Ahogy arra a felnőtt világbajnokság zárónapján számítani lehetett, rendkívül kiélezett és szoros küzdelmeket hozott a franciák elleni sorsdöntő mérkőzés. A nehéz kezdés után aztán fokozatosan építette fel játékát a magyar csapat, a harmadik felvonás elején már a mi lányainknál volt az előny. A végjátékban egy 5 perces emberhátrányt is hősiesen kivédekeztek a lányok, hiába próbálkozott kapuslehozatallal is az ellenfél, a magyar védekezés továbbra is kifogástalan volt. A győzelemnek köszönhetően a női válogatottunk a második helyen végzett, és rögtön visszajutott az elitbe – jövő áprilisban Csehországban írhatja tovább a sikertörténetet a csapat.

A válogatott sikerében több HKB játékos is kulcsszerepet vállalt. A védelmet Kiss-Simon Franciska és Mayer Fruzsina erősítette, míg a csatársorban Báhiczki-Tóth Boglárka, Dabasi Réka, Fehér Nikolett és Hayley Williams kapott helyet. Kiss-Simon 4 gólnál segédkezett, míg Mayer 1 asszisztal, Dabasi pedig egy góllal és kettő gólpasszal zárta a hetet.

Báhiczki-Tóth Boglárka, Hayley Williams és Dabasi Réka a díjátadó ceremónián

A tavalyi budapesti torna után idén Pozsonyban rendezték meg az U16-os korosztály rangos, nyolccsapatos nemzetközi tornáját, az Európa Kupát. Az utóbbi két évben rendre a második helyet szerezte meg a magyar csapat a csehek mögött, így idén mindenképp az aranyérem megszerzése volt a cél Kerkovits Rékáék számára.

Korosztályos válogatottunk Szlovákia két csapatával, illetve az osztrákokkal találkozott az első körben. A másik csoportban a cseh, német, lengyel és francia csapat szerepelt. A magyar csapat minden csoportmérkőzését megnyerve, magabiztos, 14:2-es gólaránnyal jutott be a torna döntőjébe, ahova a korábbi évekhez hasonlóan a cseh csapat kvalifikálta magát a másik csoportból. A torna fináléjában remek játékot mutattak a magyar lányok, ennek köszönhetően pedig az Európa Kupák története során először bajnokként hagyhatták el a jeget. Réka a csapat egyik legfiatalabb játékosaként is eredményes játékot mutatott, négy mérkőzés alatt egy góllal és két gólpasszal segítette aranyéremhez a magyar csapatot.

Gratulálunk játékosainknak és minden egyéb szereplőnek, akik hozzájárultak a női válogatottak sikeres szerepléséhez.

Az Európa Kupa bajnok magyar csapat

Navigáció