OBII és OBIV szezonértékelő – interjúk

Sajnos az amatőr bajnokságok sem úszták meg a több mint egy hónapja kialakult vírus okozta helyzetet. Korábban beszámoltunk már az OBIII bajnoki győzelméről, most pedig az OBII és OBIV A csapataink szazonjáról kérdeztük a vezetőedzőt és a csapatvezetőt.

OBII

Kisebb nehézségekkel indult a szezon, sajnos sok sérültünk volt, ezért elég nehezen állt össze a csapat, és ez valamennyire végig kísérte a szezont. Mindezen nehézségek ellenére a csapat a döntőig is eljutott.

A szezonban végig ott voltak a játékosok a góllövő lista élén, azt gondolom, ugyan olyan jó szezont sikerült zárnunk, mint tavaly. Nagy várományosai voltunk az aranynak, de ez a döntő végül a kialakult helyzet miatt nem került lejátszásra.

Sajnos most nem tudjuk, hogy mi lesz, a szövetség döntésére várunk, hogy hogyan ítélik meg a bajnokság végét, hirdetnek-e bajnokot, vagy mi lesz az ítélet. – Bóta Gusztáv vezetedző

OBIV A

Erre az évre nagyon összeállt a csapat. Két jó támadósorunk és két jó back pár alakult ki, emellett pedig nagyon jó kapusteljesitményt hoztunk minden meccsen. Ebben a csapatban is a góllövő lista elején folyamatosan ott voltunk. Illetve nagyon jó volt a hangulat a csapatban, erre a szezonra állt össze a társaság igazán. Ennek köszönhetően most játszottak úgy, ahogy egy ilyen csapatnak játszania kell. Toronymagas esélyesei voltunk a bajnoki döntőnek, nagyon összeállt a csapat, nagyon könnyen összeszoktak a fiatalok és az idősebbek. Ugye a játékosok nagy része itt már 35-40 éves kor körül vannak, ami miatt kifejezetten nagyon jó teljesítmény amit letettek az asztalra.

Minden mellettünk szólt, hogy könnyedén bajnokok lehessünk, hiszen a döntőbe jutott másik csapatot korábban jelentős gólkülönbséggel sikerült legyőzni, de sajnos ezt a döntőt sem tudtuk már lejátszani.

Le a kalappal mindkét csapatnak, nagyon jó teljesítményt nyújtottak! – Bóta Gusztáv vezetőedző

A csapatok teljesítményéről, valamint a szezonról és a kialakult helyzetről a csapatok csapatvezetőjét, Cziller Andreát is megkérdeztük:

Kicsit aggódtam, hogy a tavalyi szezon után hogyan fogunk motivációt találni, mert összejött a nagy álmunk, hogy mindhárom bajnokságot megnyerjük, amiben Gusztival, Csabával és Misivel dolgozunk. (OBII, OBIII, OBIV a szerk.)

De ahogy belecsaptunk a szezonba, egyre jobban megjött a csapataink étvágya. Az OB II-es bajnokságban nagyon kevés csapat van, de nagy csatákat vívtunk a Fehérvár ellen, sajnálom, hogy elmaradt a döntő.

Az OB IV-esek a leglelkesebbek, ők végig magabiztos teljesítményt nyújtottak, ott az Újpest ellen döntőztünk volna, az is nagyon izgalmas végjátéknak ígérkezett, de ott egy simább KMH győzelmet vártam volna.

Olyan fura, hogy mindkét csapat döntőjéről úgy kell beszélni, hogy mi lett volna, ha…

Nagyon közbeszólt a koronavírus, de elvileg mindkét csapatunk bajnok lett. Hivatalos értesítést még nem kaptunk, de az eddigi gyakorlat szerint az alapszakasz győztest hozzák ki bajnoknak.

A döntés az interjúk elkészülése után nem sokkal meg is érkezett. Ebben hivatalosan is bejelentette a Magyar Jégkorong Szövetség, hogy mind az OBII mind pedig az OBIV A csapatunk lett az idei szezon bajnoka!

Innen is gratulálunk a csapatoknak és minden játékosnak a szép teljesítményért, jövőre pedig újra ez legyen a cél!

Szép volt Fiúk! Hajrá KMH!

Navigáció