Ilyen volt a 19/20-as EUHL szezon-összefoglaló

Az EUHL csapatunk idén töltötte harmadik szezonját az Európai Egyetemi Hoki Ligában. Azt mindenképpen ki lehet mondani, hogy a csapat idén zárta a legeredményesebben a bajnokságot, hiszen ebben az évben sikerült először a rájátszásba is bekerülni.

A 2019/20-as szezonban az EUHL-es csapatunkban nagyságrendileg fele-fele arányban volt fiatal, eddig csak az utánpótlásban játszó játékosunk, illetve korábbi ERSTE Liga játékosok, akik jelenleg egyetemisták.

A bajnokságban való indulás legfőbb célja az volt, hogy a csapat az EBYSL-nél erősebb nemzetközi bajnokságban fejlődhessenek fiatal játékosaink az idősebb, tapasztaltabb csapattagokkal kiegészítve, tőlük is tanulva.

Bár idén a liga kihívásokkal nézett szembe – több csapat is kénytelen volt visszamondani a szereplést a szezon közben. Ennek ellenére mi eredményesnek mondhatjuk a szereplésünket, hiszen a koncepció sikeres és eredményes volt. A csapat a 4. helyen végzett és bejutott a rájátszásba először a szereplése alatt. Reméljük a következő szezonban is tudjuk itt folytatni!

Jó kis csapat jött össze. Sok különböző helyről jöttünk, korábban nem ismertük egymást, de a szezon végére sikerült összeszoknunk meg összebarátkoznunk. Az öltözőben edzés előtt megbeszéljük, kivel mi történt aznap, emellett a csehországi túra az egy jó kis csapatépítő volt pluszban.

Nagyon sokat fejlődtünk taktikailag illetve csapatszellemiségileg egyaránt a szezon kezdete óta.

Számomra pozitív élményt volt a szezon, bejutni a playoffba pedig különösen. A szezon elején nem gondoltam, hogy sikerülhet és boldog voltam, hogy eddig sikerült eljutni. Összességében tetszett és elégedett vagyok a szezonnal. – Marosi Máté játékos

Navigáció