OB1 és U25A – döntőben a MAC csapatával!

A 2022/23-as szezon végéhez közeledve elérkeztünk az idény legizgalmasabb időszakához; a női OB1 és U25A bajnokság döntőmérkőzéseihez. Mindkét bajnokság döntőjébe Magyarország legnagyobb női bázisú jégkorong egyesületei kerültek be, azaz a HKB és a MAC. Az OB1 és U25A bajnoki cím megnyeréséhez kettő győzelmet kell bezsebelni a csapatoknak.

 

Az OB1 döntőmérkőzései az alábbiak szerint lesznek megrendezve:

2023.03.09, csütörtök / Kisstadion / korongbedobás: 12:30

2023.03.14, kedd / Tüskesátor / korongbedobás: 12:30

2023.03.16, csütörtök / Tüskesátor / korongbedobás 12:30 (Ha szükséges)

 

Szilágyi Leventét kérdeztük, hogyan készülnek a csapattal a bajnoki döntőre:

„Ugyanúgy készülünk, mint minden egyes mérkőzésre. Mindig a következő feladatra fókuszálunk, ez most sincs másképp. Külön motivációt adhat a csapatnak, hogy egy mérkőzéssel a vége előtt sikerült megnyerni az EWHL alapszakaszt, így nincs rajtunk teher a szombati utolsó fordulóra és csak az OB1 döntőre kell koncentrálnunk a héten. Nehéz, nagy iramú meccsekre számítok, hiszen a MAC csapata ellen mindig komoly csatákat vívunk, igazi derbi hangulat lesz. A MAC-nak nagyon jó kerete van és szervezett hokit játszanak, nehéz ellenfelek. Úgy gondolom, hogy a csapategységünk továbbra is nagy erősségünk; a lányok képesek egymásért küzdeni a pályán és többször bebizonyítottuk, hogy komoly karaktere van a csapatnak! Már izgatottan várjuk a döntőket!”

 

Somogyi Viviennel is készítettünk egy rövid interjút, melyben összefoglalja hogyan készülnek az U25A bajnoki döntőkre:

„A lányokkal minden héten kemény munkát végzünk a száraz, illetve jeges edzéseken és mentálisan is készülünk az előttünk álló mérkőzésekre. Érezzük, hogy a szezon fő részébe léptünk és ez mindenkinek plusz motivációt ad, hogy kihozza magából a maximumot. Az elődöntő során úgy érzem, fejben is megérkezett a csapat; a minket jellemző tűzzel álltunk a legutóbbi mérkőzések elé és ezt a tüzet és tenni akarást a hátralevő meccseinkre is szeretnénk tovább vinni.  A felkészülés folyamatosan zajlik, habár az első döntő mérkőzés időpontja még nincs kitűzve, de a lányok már készen állnak az előttük álló kihívásra. A korábbi MAC elleni mérkőzésekből tanulva nagyobb hangsúlyt fektettünk azokra a dolgokra, amik eredményesebbé teszik majd a játékunkat.

A MAC csapatával az idei szezon elején, novemberben találkoztunk utoljára. Ott az egyik meccset 1:3-ra a HKB csapata, 0:1-re pedig a MAC nyerte. Azóta mindkét csapatnak volt ideje a játékosok fejlesztésére, megmérettetésére az U25A, valamint a DEBL bajnokságban is. A döntőbe került csapatokról elmondható, hogy a szívüket, lelküket kiteszik a pályán, ami esetenként akár ki-ki meccseket is eredményezhet. Úgy gondolom, hogy a lányaink kellőképp felkészültek fizikálisan és ami talán az idei szezonban még lényegesebb; mentálisan is egy ilyen kaliberű mérkőzésre. Ha a tanult dolgokat, helyzetkihasználást és a lányok egyéni tudását, kreativitását a döntő során hatékonyan ki tudjuk használni, akkor az általunk remélt végeredmény fog megszületni.”

Aki teheti látogasson ki csütörtökön a Kisstadionba, aki pedig otthonról szeretné követni a mérkőzést, az megteheti az alábbi linkre kattintva:

https://www.youtube.com/watch?v=3_SJZJGVQgk

 

Hajrá, Lányok! Hajrá HKB! 😊

Navigáció