Hétvégi utánpótlás mérkőzés eredmények

A hétvége folyamán ismét nem unatkoztak utánpótlás csapataink, hiszen minden korosztály mérkőzést tudhat maga mögött.

Az alábbi mérkőzések voltak megrendezve, amelyeket az edzők értékeltek:

 

HKB U8 – Fradi torna

Vitárius Károly, vezetőedző:

„Vasárnap reggel az U8 csapatunk egy meghívásnak tett eleget, mert ezen a hétvégén nem volt hivatalos tornánk. Az FTC siketek csapatánál jártunk, ahol vegyes korú és tudású játékosokhoz igazodva mi is vegyes csapattal mentünk. Nagyon jó hangulatú mérkőzésen kiegyenlített játékkal szereztek maguknak és a szülőknek is egy élményt mindkét csapat játékosai. A végén oklevéllel és süteménnyel köszönt el a Fradi csapata tőlünk. Köszönjük a meghívást és a lehetőséget! Kívánjuk, hogy továbbra is ilyen lelkesen tudjatok játszani!

Hajrá HKB U8!”

 

U10 – Kék torna

Egyedi Noémi, edző

„A hétvégén a Kisstadionba látogatunk el, ahol négy kemény mérkőzést játszottunk le. Az elmúlt tornák során belekerültünk egy hullámvölgybe, amelyből most sikeresen kimásztunk. Ismét öröm volt nézni a játékot, ugyanis egy csapatként játszottunk szívvel, lélekkel és mindenki maximálisan elvégezte a dolgát. A játékosok megtették a tőlük telhetőt, így felszabadult, de fókuszált mérkőzéseket tudtunk játszani. Végre volt sok kapura lövés és szép helyzeteteket alakítottunk ki a torna során, amelyből sokat gólra is tudtunk váltani. Az edzéseken tanult elemeket sikerült belevinni a játékba, helyenként nagyon szép megoldásokkal. Erős, jó támadásaink voltak, de a védekezésre is végre oda tudtunk figyelni, visszaértek az emberek, ezáltal egymást segítettük a játék során. A kapus teljesítmény is kiemelkedő volt, amely nagy magabiztosságot adott az egész csapatnak a torna során. Összeségében nagyon büszke vagyok mindenkire.”

 

U12 Pirates – FTC

Nochta Kristóf, edző

„Úgy gondolom, hogy a mai meccs méltó lezárása volt az idei bajnoki szezonnak. Partiban tudtunk lenni végig egy olyan FTC ellen, akinek nincs külön “A” és “B” csapata. Habár az idény elején látszott, hogy jócskán volt különbség a sárga bajnokság élcsapatai és a mi B csapatunk között. Teljes magabiztossággal mondhatom, hogy ez a szezon végéhez érve eltűnt. Ez elsősorban köszönhető annak, hogy a gyerekek a kezdeti eredménytelenség ellenére, fogaikat összeszorítva dolgoztak tovább és hittek benne, hogy a munka kifizetődik. Bízom benne, hogy ez a szezon jó példa lesz majd számukra a jövőben és a nehezebb pillanatokban majd visszatudnak emlékezni erre az időszakra és eszükbe jut, hogy bizony a sikerért komolyan megkell dolgozni.”

 

U12 Vikings – MAC

Roczanov Zsolt, vezetőedző

„Remek mérkőzést játszottunk a MAC ellen, egy igazi gólgazdag hokimeccs volt. Az elmúlt pár mérkőzés során belekerültünk egy hullámvölgybe, amiből végre sikerült kiszakadni. Lehetett látni a csapaton az elszántságot, a tüzet a szemekben. Sok szép gólt lőttünk, a támadásainkra nem lehet panasz. Egyedül a védekező harmadban kell a hibákat javítani, hogy az ismét sokszor brillírozó kapusunkat ne hozzuk gyakran nehéz helyzetbe. Összességében elégedett vagyok a csapattal fontos pontokat gyűjtöttünk ismét.”

 

U14 Knights – DVTK

Francsics Bence, vezetőedző

„A hétvégén a Miskolc csapata látogatott el hozzánk. A csütörtöki Fradi mérkőzés ellentéte volt minden tekintetben. Két meghatározó játékos betegség miatt nem tudott pályára lépni, de ez nem vetette vissza a csapat lelkesedését. Az egész mérkőzés alatt mi diktáltuk a tempót és érvényesíteni tudtuk a saját elképzelésünket. kifejezetten örülök, hogy mindenki egytől-egyig hozzátett valamit ehhez a győzelemhez.”

 

U16 – DVTK (7-1)

Gömöri Csaba, vezetőedző:

„Március elsején elkezdődött számunkra az 5-8. helyezést eldöntő helyosztó sorozat.

Az első meccsen az a DVTK Akadémia volt az ellenfelünk, akik az egész szezont a legjobb 8 csapat között játszották és a nagy csapatok bajuszát is megrángatták néha. Végül a 7. helyen végeztek és így az UTE csapata ellen játszották a negyeddöntőket.

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy mostanában nagy örömömre mindig, azaz erőteljesen, agresszívan. Az első harmad során az eredményen is meglátszott, hiszen 2-0-ra vezettünk. Ráadásul ismét emberelőnyből tudtunk gólt értékesíteni, ami nagyon fontos, mert ilyen szintű szoros meccseken a speciális sorok játéka dönthet.

A 2. játékrészben aztán dominálni tudtunk és szinte csak egy csapat volt a pályán, sorra találtuk be a gólokat a miskolci kapuba (kapust is cserélt az ellenfél).  A 6-0 ás eredmény teljesen megérdemelt volt.

A 3. periódust már csak le kellett ” biciklizni” azt gondolom a DVTK szerencsésen talált egy gólt, amit szerettünk volna elkerülni. A fókuszálás talán a végén kicsit kiengedett, bár kértem, hogy annyit lőjünk amennyit tudunk és üzenjük meg az összes ellenfelünknek, hogy velünk igenis kell számolni.

Elégedett voltam az eredménnyel, persze ezen a meccsen is követtünk el buta hibákat, amiket nem szabad, ha álmainkat el akarjuk érni és ötödikek lenni ebben a bitang erős mezőnyben.”

 

HKB U16 – BJA U15 (2-1)

Gömöri Csaba, vezetőedző

„A DVTK elleni siker után csak egyet tudtunk edzeni, ahol átvettük a korong kihozatalokat, a letámadást, illetve egyéb fontos játékelemeket, valamint csiszoltunk az emberelőnyünkön is.

A Kisstadionban mindig nehéz meccseket játszunk itt nehéz nyerni, főleg, hogy ismét egy Akadémia került szembe velünk. A BJA U15-ös csapata, noha csupa 2009 -es játékosból áll, de mégis ki kell mondani esélyesebb csapat volt a papírforma alapján. Csiszolatlan kis „gyémántok ” sokasága kergeti ebben a csapatban a pakkot és azt gondolom a játékuk szebb, mint akár az U16-os csapaté. Szervezettek, gyorsak, jól látnak a pályán és sokat ütköznek, nem félnek senkitől. A bajnokságban sok nagy csapatnak törtek borsot az orra alá. Így még inkább örültem a jó kezdésnek és annak is, hogy a tempót bírtuk, illetve mi diktáltunk inkább.

Nagyon gyors tempóban, igényes hokimeccset látthatunk, ahol a vezetést is megszereztük és ezt meg is őriztük az első részben.

A 2. harmadban aztán nem az történt, amit megbeszéltünk, az egyszerű játékunkat felváltotta sokszor az önös érdekeket elébe helyező individualista jégkorong, aminek az lett az eredménye, hogy fölénk nőtt a BJA fiatal gárdája és meleg pillanatokat éltünk át. Sőt ki is egyenlítettek.

Az utolsó periódusban visszatértünk azokhoz a játékelemekhez, amit ha ez a csapat játszik, akkor nyerhet bárki ellen. Gyors korongkihozatal és a palánkon való játék.  Észak -Dél hoki, és kreatív támadójáték, amit kapura lövéssel zártunk. Egy ilyen támadás végén egy kipattanóra rárobbanva szereztük meg a második gólt, amely később a győztes találatnak bizonyult.

A végjátékban az ellenfél már nem tudott újat előhúzni és arra sem adtunk lehetőséget, hogy kikérje az idejét, illetve lehozza a kapusát. Így behúztuk ezt a meccset is és tartjuk az 5. helyet 100%-os teljesítménnyel 6 ponttal és 9-2 -es gólaránnyal, magunk mögé utasítva 3 Akadémiát, ami remélem erőt ad a pénteki és vasárnapi két Székely Jégkorong Akadémia meccshez.

Szeretném megköszönni a 2 fantasztikus hoki élményt, amit nyújtottak a srácok és kollégáimnak is a munkát.”

 

HKB U18 – Győr (4-1)

Dorner Benjamin, vezetőedző

„Vasárnap a Győr csapatát fogadtuk a Tüskesátorban. A mérkőzés kicsit gyengén indult a mi részünkről, azonban sikerült a vezetést megszereznünk. Összességében a mérkőzés további részében tudtunk dominálni, az 1-1-es párharcokból tudtunk előnyt kovácsolni, végül sikerült beállítani a 4-1 es végeredményt.”

Kép: Várhegyi Erna

Navigáció