Női mérkőzés eredmények

Ismét egy női mérkőzésekkel teli hétvégén vagyunk túl, ugyanis minden női csapatunk mérkőzést játszott. A DEBL csapatunk itthon, a Tüskesátorban mérkőzött meg a Linz együttese ellen, míg az U25A csapatunk idegenbeli színekben az FTC sátorba látogatott el. Ezen felül, az EWHL csapatunk idén előszőr utazott két mérkőzéses külföldi hétvégére, ahol a Neuberg és az Almaty csapata ellen mutathatta meg tudását.

 

DEBL – LINZ: 7-0

A hazai csoportmérkőzések befejeződtek, így idén előszőr léphetett pályára külföldi csapat ellen a DEBL csapatunk itthon, a Tüskesátorban.

Az első harmad nehezen indult, így ezen játékrészben semelyik csapat sem szerzett pontot. A második harmadban kiszakadt a „gólzsák” a HKB javára. A második harmad során három gólt sikerült szerezni, amelyet Szederkényi és Farkas Nikolett (2) tudott belőni az ellenfél kapujába. Az utolsó játékrészben jól felépített támadásaink voltak és szerencsére sikerült ezeket gólra váltani (Kovács M, Pasztor F, Ban Z, Imets M). Továbbá, Kovács M, Gergely D és Imets M több gólpasszal is büszkélkedhet.) A mérkőzés legjobb játékosának Kovács Mercédeszt választották.

A mérkőzés jegyzőkönyvét az alábbi linken találjátok:

https://www.eishockey.at/gamecenter/1-bundesliga-damen?gameID=04c8b92a-b11c-4a43-8b1c-72cd8efe91f9&diviID=11369&fbclid=IwAR3xiuSOtpzfNb7hy1XZCUpeNyQP8WIjp1_k9mWXn0MO7SEirVBuB1NZ6HU

 

EWHL

Az EWHL csapatunk idén előszőr ment külföldre mérkőzéseket játszani. Mind a kettő csapat ellen már játszottak hazai színekben, ahol a HKB bizonyult jobbnak. A hétvégét ismét dupla győzelemmel zárták a lányok.

Szilágyi Levente az EWHL vezetőedzője értékelte a mérkőzéseket:

„4 játékossal kevesebben tudtunk kiutazni a túrára, mivel még mindig fontos játékosok hiányoznak sérülés miatt.”

Neuberg – EWHL: 3-4

„Jól kezdtük a meccset, de sajnos a mérkőzés elején ejtettünk pár elkerülhető hibát, a második harmadtól elkezdtünk keményen dolgozni, és szép játékkal, önfeláldozással és karakterrel sikerült megfordítanunk a mérkőzést és 3-1re felállni, a végén kettős emberhátrányt is sikerült kivédekeznünk! Büszke voltam a lányokra”

A mérkőzés jegyzőkönyvét az alábbi linken találjátok:

https://www.eishockey.at/gamecenter/european-womens-hockey-league?gameID=499df4a9-25e3-43e4-bcdf-a28ac0d5c814&diviID=11051

Almaty – EWHL: 5-6 (hosszabítás)

„Nagyon későn játszottunk Zeltwegben, látszott is pár játékoson az első harmadban, hogy nem vagyunk hozzászokva az ilyen késői időpontokhoz, ez tükröződött az első harmadon. Lőttünk két előnyös gólt, de a játék képével nem voltam elégedett, szünetben rendeztük sorainkat és javult a játék, de nem sikerült nagyon sok helyzetet értékesíteni, az ellenfélnek kontrákból és második hullámból jobban jött ki a lépés. A 3. harmadban 5-4-es ellenfél vezetésnél kiállítottak minket és az időkérés után egy jó korongszerzés után hátrányból sikerült egyenlíteni az Almaty csapatának. Végül a hosszabításban emberelőnyből sikerült megszerezni a győzelmet. Jó karaktert és egységet mutatott a csapat!”

A mérkőzés jegyzőkönyvét az alábbi linken találjátok:

https://www.eishockey.at/gamecenter/european-womens-hockey-league?gameID=085dad00-1f2e-46ce-81c1-3ba3b83da09a&diviID=11051

 

FTC – U25 A: 3-2

A szombati napon az FTC ellen küzdhetett meg női csapatunk.

Az első harmadban fej-fej mellett haladtak a lányok, ám a harmad vége előtt az FTC csapata betalált még egyszer így 2-1 es vezetéssel mehettek a szünetre. A második harmad során sikerült kiegyenlítenünk és egy küzdős, kemény harmad volt. Végül az utolsó harmad során az FTC csapata időt kért és nem sokkal utána belőtték a győztes gólt. Ezúttal az FTC-nél maradt a 3 pont.

A mérkőzés jegyzőkönyvét az alábbi linken találjátok:

https://www.jegkorongszovetseg.hu/event/game/69447

Navigáció