KMH-sok az Ifjúsági Olmpián is

Körülbelül egy hónappal ezelőtt zajlott le az Ifjúsági Olimpia jégkorong válogatója. Az eredmények nemrég lettek hivatalosak. Szerencsére örömhíreket kaptunk, miszerint több KMH-s játékosnak is sikerült kijutnia.

A nagypályás jégkorong mellett a 2020-as Ifjúsági Olimpia programjában szerepel a 3×3-as jégkorong is, mint versenyszám, a játékosok ebbe a csapatba tudták kvalifikálni magukat.

A lányok versenyét Gengeliczky Dorottya nyerte, így ő automatikusan bekerült a csapatba. A legjobb 4 időeredményt szerzett játékos videóit pedig elküldték a nemzetközi szövetségnek, és így döntöttek a hivatalos keretről. Ennek a döntésnek az értelmében Metzler Regina is bekerült az Ifjúsági Olimpiai csapatba.

A lányokat kérdeztük a válogatóról

Milyen volt a válogató, mi volt a legjobb része?

D: Nagyon vártam már a válogató napját szerencsére volt lehetőség előtte szeptember 1-jén, hogy egy kicsit gyakoroljuk a pályát így nem volt teljesen ismeretlen számunkra. Mindenki nagyon izgult kinek hogyan fog sikerülni én próbáltam nyugodt maradni sikerült is ameddig nem léptünk pályára, de szerencsére mire én következtem sikerült teljesen koncentrálnom a feladatomra. A legjobb része természetesen számomra az volt amikor kiderült, hogy a legjobb idő az enyém lett hihetetlenül örültem.

R: A válogató egésze nagyon tetszett

Hogy sikerült ilyen szép eredményt elérni, mit változtattál az edzéseiden? Esetleg külön edzések csak emiatt?

D: Semmilyen külön edzéssel nem készültem erre az eseményre az eredményt csak megszokott kemény edzéstervnek köszönhetem amit Győrben a fiúkkal csinálunk, pluszba talán csak fejben koncentráltam jobban.

R: Kimondottan erre a programra nem tudtam felkészülni. Nem volt lehetőségem külön gyakorolni. Így a helyszínen rögtönöztem és ez sikerült belőle.

Hogy érzed magad itt a KMH-ban? Az itteniek közül ki segített felkészülni?

D: Nagyon jól érzem magam a lányok között is a KMH-ban amikor csak engedi az időm eljövök meccsre, hogy hozzá tudjak járulni a sikereikhez. A felkészülésben nem igazán kaphattam segítséget innen hisz az iskola mellett és a győri edzések mellett sajnos nem tudok edzésekre járni a KMH-ba.

R: KMH-ban nagyon jól érzem magam. Kedvesek és segítőkészek az edzők és a lányok is.

Mit vársz a szezontól? Az elért eredményed min változtat a szezon menetén?

D: A szezonban természetesen sikeres eredményeket szeretnék elérni legyen az válogatott esemény vagy fiú/női bajnokság. Konkrét eredményt azért nem mondanék mert a maximális munkával sem lehet mindig azt a célt elérni amit az ember akar. A szezon menetén semmit sem változtat ez a jó hír hogy én is részt vehetek a 2020-as Lausanne-i ifjúsági olimpián . Tovább folytatom az edzés munkát mint ahogy eddig is tettem és küzdök a legjobb eredményekért.

R: Az U16 A bajnokságban, és a lány csapatokban is szeretnék jól helytállni és minél jobban fejlődni. Az olimpiai részvételnek nagyon örülök, és a hátralevő időben azon fogok dolgozni, hogy lehető legjobb eredményt tudjam kihozni magamból .

Szép volt Lányok! Sok sikert kívánunk az Ifjúsági Olimpián!

Navigáció