Kezdődik az U18 Női Világbajnokság!

Ma 14 órakor a magyar-szlovák összecsapással megkezdődik a 2018-as női Divízió I/A világbajnokság, amely az olaszországi Asiago-ban kerül megrendezésre január 8-14. között.  A csoportban a szlovák, a japán, az osztrák, a norvég és az olasz válogatottakkal mérkőzik meg nemzeti együttesünk. A mérkőzéseket élőben közvetítik a Youtube-on, melyhez a linket a VB hivatalos Facebook oldalán találjátok meg: @IIHFWorldChampionshipAsiago

Összesen tíz KMH-s lánynak szoríthatunk az elkövetkező egy hétben. Nézzük, hogy kik azok:

 

Maruyama Yumi #1:
Yumi a válogatott kapusa, 2013 óta a KMH játékosa, 2016-ban Kanadába igazolt, ahol a North York Storm női csapatát erősítette! A 2017/18-as szezonban az FTC U16 és a KMH női csapatainak játékosa.
Faggyas Lilla #3:
Lilla a 2017/18-as szezonban az olasz Torino Bulls női csapatában játszik. 2016/17-ben a Győr U16 csapatában játszott, valamint a KMH női csapatával DEBL, OB II és OB I bajnoki címet is szerzett.
Kerekes Kármen #5:
A mindössze 14 esztendős Kármen élete első Világbajnokságán vesz részt. Az előző szezonban a DEBL bajnok csapatunk tagja és U14 csapatunk játékosa volt. Idén egyedüli lányként játszik U14 Knights csapatunkban, valamint a DEBL-ben és a női magyar bajnokságokban.
Preisinger Dorka #6
Dorka a DEBL csapatunk csapatkapitánya, valamint EWHL csapatunk tagja, KMH nevelésű játékos. 2016/17-ben  DEBL, OBI és OB II bajnoki címet is szerzett, az EWHL-lel pedig négyes döntőbe jutott. Idén a harmadik U18 Világbajnokságán vesz részt.
Szamosfalvi Petra #8:
Petra tavaly a Miskolc U14, valamint a KMH női csapatainak játékosa volt. A 2017/18-as szezonban átigazol a KMH-hoz, ahol a DEBL és EWHL csapatunk tagja, valamint már a felnőtt női U25 válogatott összetartáson is többször részt vett.
Puskás Noémi #9:
Noémi a 2017/18-as szezonban igazolt a KMH-hoz, a DEBL és a női OB II csapataink játékosa. Noéminek ez a második női U18 világbajnoksága lesz.
Strobl Lara #11:
Lara a Vasas U14 játékosa, emellett a KMH női csapatainak tagja, ezzel együtt DEBL, OB I és OB II bajnoki cím tulajdonosa is az előző szezonból. Idén ő is élete első U18 Világbajnokságán vesz részt!
Cselényi Viktória #12:
Viki tavaly már a női DEBL és OB II bajnok csapataink tagja volt, ami mellett az UTE U16 csapatát erősítette. Az idei szezon elején átigazolt a KMH-ba, ahol ő a DEBL csapatunk egyik alkapitánya. Az olaszországi VB lesz a második világbajnokság, amin részt vesz.
Gaitz Hanna #18:
Hanna a DEBL csapat másik alkapitánya, a KMH egyik sajátnevelésű játékosa. A 2015/16-os szezon óta EWHL és DEBL csapatink játékosa és utánpótlás csapatainknak is oszlopos tagja volt. Idén ő is a harmadik Világbajnokságán fog szerepelni.
Horváth Dominika #23:
Domi a DEBL és EWHL csapataink játékosa, ez lesz a harmadik világbajnokság, amin részt vesz. Dominika a tavalyi szezonban DEBL és női OB I,OB II bajnoki és Magyar Kupa győztes címet szerzett a KMH-val.

 

Mindent bele lányok!!! Hajrá KMH!!!

A mérkőzést élőben követhetitek az alábbi linken: https://youtu.be/kJl3aqsR8hQ

HAJRÁ MAGYAROK!!!

Egy hozzászólás a(z) “Kezdődik az U18 Női Világbajnokság!” bejegyzéshez

Navigáció