Jöhet a rájátszás – interjú Szilágyi Leventével

Utolsó játéknapjához érkezett vasárnap az EWHL bajnokság alapszakasza, csapatunk pedig a Neuberg Highlanders együttesét látta vendégül. Az már korábban eldőlt, hogy női csapatunk az első helyen zárja az alapszakaszt, az utolsó fordulókban már csak az volt a kérdés, hogy győzelemmel sikerül-e befejezni a bajnokság első szakaszát a rájátszás előtt.

Nem csak a kék-sárgák voltak a hétvégén csapatunk kihívói, hiszen szombaton St.Pöltenben léptünk jégre a Sabres csapata ellen. Bátran kezdte csapatunk a mérkőzést, az első 5 percben több helyzet is adódott játékosaink előtt, Báhiczki-Tóth Boglárka kapuvassal is veszélyeztetett. Ahogy haladtunk előre az időben akadtak hullámzó periódusok, Tóth Zsófiának több nagy védést is be kellett mutatnia.

Küzdős, hajtós mérkőzést láthattak a nézők, s bár hiába próbálkozott 24 kapuralövéssel csapatunk az első két játékrszében, nem sikerült bevenni Luggin kapuját. A harmadik harmadban aztán megtört a jég, Báhiczki-Tóth szép korongszerzését és kapuratörését követően Dabasi juttata az üres kapuba a korongot. Nem sokkal később egy emberelőnyös szituációban Stróbl növelte tovább az előnyt, 5 perccel a vége előtt pedig Williams állította be a 3:0-ás végeredményt. Tóth mind a 20 kapujára tartó lövést hárította.

Nem sok idő volt kipihenni a szombati találkozót, hiszen vasárnap délben már újra bedobták a korongot a Tüskesátorban. Ellenfelünk a tabella utolsó előtti helyét elfoglaló Neuberg Highlanders volt. A csapatok közti helyezésbeli különbség már a mérkőzés elején megmutatkozott, az első játékrészt négy gólos előnnyel zárta csapatunk. Kapunkban ezúttal Bogáti Bianka kezdett. Több szép egyéni megoldást és teljesítményt is láthattak a kilátogató nézők, de szép összjátékok után is születtek gólok. Haluskova 4 találata mellett 3 asszisztot is jegyzett, Bogáti pedig 92.9%-os hatékonysággal őrizte a kapunkat. A mérkőzés végeredménye: 12-1.

 

Következik a rájátszás

A héten kezdetét is veszi a rájátszás, csapatunk első ellenfele az alapszakaszt nyolcadik helyen záró KEHV Lakers együttese lesz. Szilágyi Levente vezetőedzőt kérdeztük az eddigi eredményekről és a folytatásról.

Az alapszakaszt magabiztosan az első helyen zárva, 14 pont előnnyel fejeztétek be a szezon első szakaszát. Mi volt a csapat sikerének a kulcsa?

Három szó: közösség, részletek, tisztelet. Ezek azonban mit sem érnek kő kemény munka és a tanulni akarás nélkül. Úgy gondolom, hogy a munka, amit a tavalyi szezonban elkezdtünk egyre inkább kezd beérni és ez a jégen és a mindennapokban is meglátszik.

Mik azok a dolgok, amikkel elégedett voltál az alapszakaszban és mi az, amin esetleg még változtatnál a rájátszásra?

Fegyelmezett, szervezett, gyors és eredményes hokinkkal elégedett vagyok. Kiemelendő még, hogy talán ez az első szezonunk, hogy a csapat statisztikákban is az első helyek valamelyikét foglaljuk el, ami mutatja azt a fejlődést, amin a szezon során átmentünk. Amin szeretnék javítani az talán a folyamatosság, ami nagyon fontos lesz a playoffban. Emellett amin nem tudok változtatni, de jó lenne egy erősebb immunrendszer a csapatnak, hogy mostmár elkerüljenek minket a betegséghullámok.

Vasárnap este eldőlt, hogy a rájátszás során az első ellenfél a Lakers együttese lesz. Milyen mérkőzésekre számítasz?

Új rájátszási forma van az idei szezontól. Ami történt az eddigiekben, az már csak történelem, a héten egy új szezon kezdődik! Ismerjük a Lakers csapatát, idén sok gólos meccseket játszottunk ellenük, de tudnak váratlant húzni, szóval fegyelmezetten kell játszanunk, hogy sikeresek tudjunk lenni. Izgatottan várjuk a kezdést.

Navigáció