Hétvégén kerülnek megrendezésre a DEBL döntők, ahol ismét a Neuberg Highlanders az ellenfél

Holnap útra kelnek a lányok és egészen Graz-ig meg sem állnak, ahol szombaton és vasárnap is jégre lépnek, hogy eldőljön a DEBL kupa sorsa.

Az ellenfél a tavalyihoz hasonlóan a Neuberg Highlanders csapata lesz. Tavaly nekik sikerült nyerniük, azonban a KMH lányai most nagyon jó formában vannak és minden esélyük megvan a győzelemre.

A hétvége pontos programja a következő

2021.03.13. szombat

KMH-Neuberg Highlanders

Korongbedobás: 18:15

Élő stream: https://www.youtube.com/watch?v=Gf5ZFvBr264

2021.03.14. vasárnap

Neuberg Highlanders-KMH

Korongbedobás: 10:45

Élő közvetítés: https://www.youtube.com/watch?v=wETYyl2x4eI

Szilágyi Levente vezetőedzőt kérdeztük, hogy áll most a csapat és mik az esélyek.

1. Ebben a szezonban a vírus miatt nem játszottatok a Neuberg csapatával egy mérkőzést sem, hogyan lehet így látatlanban felkészülni egy döntőre?
 
Igen, a vírushelyzet nagyon megnehezítette a dolgunk, de ezzel minden csapat így van. Sem a Neuberggel, sem más külföldi csapattal nem volt lehetőségünk összemérni erőinket a szezon során. Mivel Ausztriában nem kötelező streamelni/rögzíteni a meccsek, így sajnos nem volt lehetőségem megnézni az ellenfél meccseit, csak a statisztikákat böngészve kaptam minimális információt, hogy milyen lehet az idei csapatuk. A számok alapján azt látjuk, hogy sokat támadó, fizikálisan is erős csapatuk van, akik közel 53%-os emberelőny kihasználással rendelkeznek, azonban sok időt töltenek a büntetőpadon. A hátralévő edzéseken a védekezésre, gyors támadásépítésre fogjuk helyezni a hangsúlyt.
 
2. Tavaly is a Neuberg csapatával döntőztetek, miben lesz más ez a két mérkőzés, mint egy évvel ezelőtt?
 
Idén is a CHL szabályzat szerint játszunk velük, ami azt jelenti, hogy két mérkőzésen a gólarány fog dönteni a bajnoki címről. A járványhelyzet miatt két idegenbeli mérkőzést játszunk velük Grazban, tehát nem lesz hazai mérkőzésünk. Személy szerint jobban örültem volna a Final Fournak, ugyanis a hokiban egy meccsen bármi megtörténhet, mentálisan nehezebb kezelni, ha két nap alatt ugyanazzal a csapattal kell játszani. A másik oldalról meg örülök annak, hogy végre utazhatunk és a lányok is nagyon várják már. Sokkal jobban preferálom az utazós rájátszásokat/tornákat, mivel így együtt van a csapat és nem oszlik meg a figyelem az otthoni dolgokkal, sokkal jobban lehet koncentrálni az előttünk álló feladatra.
 
3. Hogy érzi most magát a csapat? Mit lehet mondani akkor a meccs előtt az öltözőben, amikor egy olyan csapattal döntőztök, akikkel egy éve játszottak utoljára?
 
Mindenki nagyon motivált, sikeres alapszakaszt tudhatunk magunk mögött. A csapat nagyon várja már a kihívást, mivel az idei szezonban csak a MAC-cal és az FTC csapataival volt lehetőségünk játszani. Sokat változtunk mi is és valószínűleg az ellenfél is. Élesnek kell lennünk fejben és fegyelmezetten, hatékonyan használni a játékrendszerünket. Csapatként küzdeni és egymást támogatva játszani, hogy jó eredményt tudjunk elérni.
 
4. Hogy érzed, meg lehet fogni a Neuberget most? Van esély lecserélni az ezüstöket idén egy aranyra?
Idén is nagyon erős csapatuk van, a légiósaik 90%-a maradt a tavalyi kerethez képest és az osztrák mag is változatlan. Nagyon nehéz párhacra számítok, de idén jobb esélyekkel megyünk neki a mérkőzéseknek, mint az előző szezonban. Úgy gondolom idén nagyon jól összeállt a csapatunk, játékrendszer és csapategység tekintetében is. Mindenki sokat fejlődött tavalyhoz képest és jött pár erősítés is, akik tökéletes illenek a „kirakósba”. Nagyon büszke vagyok a lányokra, ami idén eddig elértek a szezonban, nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy ismét döntőben legyünk, mindent meg fogunk tenni a győzelemért, szeretnénk meglepetést okozni. Éhesek vagyunk a sikerre!
 
Sok sikert kívánunk a Lányoknak a hétvégére! Hajrá KMH!

Navigáció