Ezüstérmesek a Lányok a női OBI-ben!

A tegnapi napon került megrendezésre a női OB I-es bajnokság 3. döntője, ahol eldőlt a kupa sorsa.

A lányok a párharcot ebben az évben is a MAC csapatával játszották a két nyert mérkőzésig tartó párharcot, és a döntő sorozat igen izgalmasra sikeredett. Először a MAc szerezte meg az első pontját, a második mérkőzésen pedig a KMH győzedelmeskedett, ezért került sor a mindent eldöntő mérkőzésre.

A Kisstadionban, a MAC otthonában játszották a lányok a második döntőt is, ami nagyon izgalmasra sikeredett. Nekünk sikerült megszerezni először a vezetést, Huszák Alexandra lőtte az első gólunkat Hayley Williams és Dabasi Réka passzából. A második gól is a miénk volt, Szamosfalvi Petra szerezte Tóth Enikő és Kiss-Simon Franciska segítségével. A MAC a harmad vége felé, a 18. percben Gasparics Fanni góljával szerezték meg első góljukat.

A második harmad is a mi sikereinkkel kezdődött. A 21. percben Hayley Williams szerzett pontot Huszák Alexandra és Dabasi Réka átadásából. SZintén a 21. percben Lara Escudero is gól lőtt, Ő Sara Confidentitől és Natasza Tarnowskitól kapta a pakkot. A MAC a 25. percben Németh Bernadett góljával szerezte meg a 2. gólját. A 28. percben Rónai Alexandra csökkentette tovább a különbséget. Azonban Natasza Tarnowski a 31. percben ismét betalált a hálóba Lara Escudero és Tóth Enikő segtítségével. Nem sokat vártak a válasszal a MAC-osok, a 35. percben Gasparics Fanni szerzett ismét gólt.

Az egyenlítés a mérkőzés végén, az 56. percben érkezett, ismét Gasparics Fanni talált a hálóba, ezzel pedig kiharcolta a hosszabbítást, ahol végül nem taltl be egyik csapat sem, így büntető lövések következtek. A legvégén pedig szétlö

vésig is eljutottak. Az utolsó, nyertes gól szerzője Gasparics Fanni lett.

Ezzel a lányok ebben a szezonban az esüstérmet szerezték meg a Magyar Bajnokságban. Nagyon gratulálunk Nekik, valamint a MAC csapatának is gratulálunk a bajnoki címhez!

Szép volt Lányok!

A mérkőzés jegyzőkönyvét itt találjátok: https://www.jegkorongszovetseg.hu/event/game/61050

Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség

Navigáció