Aranyérmes hétvége a DEBL bajnokságban!-összefoglaló

A lányok a hétvégén elmentek a DEBL bajnokság döntőit lejátszani Graz-ba. Itt az osztrák ág első helyezettjével, a Neuberg Highlanders csapatával találkoztak két mérkőzés erejéig, hogy eldőljön, ki lesz a 2020/21-es szezon bajnoka az osztrák első osztályú női bajnokságban.

Már az első napon nagyon szépen kezdtek a lányok és sikerült megalapozni a hétvégét, hiszen 3-0-ra nyerteka házigazda csapat ellen.

A 7. percben Kerekes Kármen szerezte meg acsapat első gólját, ezzel pedig hivatalosan a győztes gólt. A 12. percben Szilágyi Tifani volt a második gól szerzője, ezzel tovább növelve a csapat előnyét az első döntőben. Végezetül pedig a 16. percben Szilágyi Tifaninak sikerült dupláznia, ezzel pedig véglegesíteni az első meccs eredményét 3-0-ra.

A jegyzőkönyvet itt talájátok a szombati mérkőzéshez: https://www.eishockey.at/de/s/livescores/?gameId=27066924-3e58-4d82-83ae-65a310f91e5d&divisionId=7914&season=null

A szombati siker után szerencsére szép előnnyel vághattak bela a lányok a második mérkőzésbe. Kellett is ez az előny, hiszen a Neuberg csapata is nagyon összeszedte magát vasárnapra és nem könnyen negedték át a bajnoki címüket.

A vasárnapi meccsen a Neuberg szerezte meg az előnyt, az 5. percben Evelyn Hochegger szerezte az első találatot. Az egyenlítést nem siették el a lányok, a 38. percben Márton Luca szerezte meg az első KMH-s gólt. Ettől erőre kapott a csapat, és a 41. percben Szilágyi Tifani szerezte meg a vezetést. 

Az 53. percben Jennifer Pesendorfer hozta meg az egyenlítő gólt a Neubergnek, de szerencsére Váradi Orsi az 55. percben visszaszerezte a vezetést, amit a csapat már nem engedett ki a meccs végéig a kezei közül. Ezzel az eredménnyel pedig teljesen egyértelműen a KMh csapata szerezte meg a DEBL trófeát.

A mérkőzés jegyzőkönyvét itt talájátok meg: https://www.eishockey.at/de/s/livescores/?gameId=51b6173a-9750-45c4-8784-66016b7676f2&divisionId=7914&season=null

Nagyon gratulálunk a lányoknak, nagyon megérdemelt győzelem volt, egész évben nagyon sokat dolgoztakérte!

Szép volt lányok! Hajrá KMH!

Navigáció