Hayley Williams újra a HKB-ban

 

Remek hírrel indítjuk a hetet, hiszen a korábban két évig csapatunkat erősítő magyar válogatott játékos egy év oroszországi kitérő után újra piros-fehér mezben fogja termelni a pontokat az EWHL-ben! Hayley 2020-ban érkezett először Magyarországra és rögtön le is tette a névjegyét, hiszen 15 meccsen szerzett 31 pontjával első helyen végzett az EWHL pontlistáján. Magyarország válogatottját az idei és tavalyi A csoportos világbajnokságon is képviselte. Személyében egy rutinos csatárral erősödött a keretünk, hosszú karrierje során szerzett tapasztalataival nagy segítség lesz a fiatal játékosok számára. 

 

Milyen érzés újra a csapatunkban játszani?

Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek a HKB-hoz és ismét egy csapatban játszhatok sok múltbéli és válogatott csapattársammal. A klubnak lenyűgöző győzelmi történelme van, izgatottan várom, hogy az idei szezon milyen kihívásokat hoz és hogy az elmúlt évekhez hasonlóan sikeresek tudjunk lenni. 

Nagyszerű visszatérni Budapestre is, ami a világ egyik legszebb városa. Nagyon izgatott vagyok! 

 

Te vagy csapatunk egyik legtapasztaltabb játékosa, mit gondolsz hogyan tudod támogatni és segíteni a fiatalokat? 

Tapasztalataim során rájöttem, hogy a legnagyobb személyes hatást úgy tudom elérni, hogy azokra a dolgokra összpontosítok, amiket irányítani tudok.

Számomra három fő dolog van: az erőfeszítés, az attitűd és a nehézségekre adott válasz.

Remélhetőleg minden nap ezeket az előtérbe helyezve pozitív példa leszek és segítő hatást gyakorlok a csapat fiatalabb játékosaira.

 

Milyen célok / elvárásaidvannak az elkövetkező szezonra?

Azt mondhatom a korábbi kérdés alapján, hogy semmilyen kimenetelt nem tudok irányítani, de az erőfeszítéseimet, az attitűdömet és a válaszomat a nehézségekre kézben tarthatom. Ezzel azt a célt tűztem ki, hogy naponta a maximumot nyújtsam és mindig pozitív attitűddel rendelkezzek, hagyva, hogy az eredmény az legyen, aminek lennie kell.

Minden nap a jégpályát elhagyva képesnek kell legyek arra, hogy 100%-os értékelést adjak saját magamnak az erőfeszítéseimre, attitűdömre és válaszomra, lehetővé téve számomra, hogy elérjem a céljaimat. 

Természetesen szeretnék vezető pontszerző lenni és bajnokságokat nyerni, de fő célom a folyamatban rejlik – az előttünk álló hosszú szezonra összpontosítani és minden nap a legjobbat hozni.

 

Mi volt karriered néhány kiemelkedő pillanata, mire vagy a legbüszkébb?

Erre a kérdésre nehéz röviden válaszolni egy ilyen hosszú karrier során.

Először is rendkívül büszke vagyok, hogy tagja lehetek a magyar válogatottnak és részt vehettem az utóbbi két A csoportos világbajnokságon.

Tágabban nézve büszke vagyok a kitartásomra, amelyet számos kudarc és nehézség során mutattam, valamint a kockázatos és bizonytalan lehetőségek felé való nyitottságomra, amelyek végül oda vezettek, ahol ma tartok. 

Navigáció