Gömöri Csaba szakkommentátor szerepben

Egyesületünk edzőjét, Gömöri Csabát megtisztelő feladat érte az elmúlt hetekben, ugyanis a Téli Olimpia szakkommentátori szerepére kérte fel az Eurosport. Csaba az egyesületünknél az U12 Kalózok csapat edzőjeként tevékenykedik. Elmondása szerint kihívás volt, de nagyon élvezte a feladatot, és bármikor szívesen vállalná, ha újra felkérnék. Csabát az élményeiről kérdeztük:

 

  1. Milyen volt a közvetítési feladat, milyen impulzusok értek a munka alatt?

Nagyon élveztem, már régóta vonzott egy ilyen feladat. Szerencsére hamar beletanultam a technikai részébe. Különleges volt napról napra felkészülni a csapatokból, és érdekességeket gyűjteni a közvetítésekre. Nagyon sokrétű egy ilyen adás, nehéz egyszerre a mérkőzést figyelni, segíteni a kommentátor munkáját, folyamatos infót adni a nézőknek a játékosokról és szakmai dolgokról. Hatalmas öröm volt látni és megélni más sportágak közvetítését is az Eurosport stúdiójában. 

 

  1. Kikkel dolgoztál együtt, kinek a munkáját segítetted?

A jégkorongot két fiatal hoki szerető kommentátorral, Bognár Gergővel és Szathmári Attilával közvetíthettem együtt, akik nagyon sok mindent tudnak a sportról, és ami még fontosabb, szeretik is. Hamar megtaláltuk a közös hangot és jól kiegészítettük egymást a stúdióban és azon kívül is.

 

  1. Pontosan miket közvetítettél?

15 női mérkőzést közvetíthettem, illetve szakkommentátor voltam ezeken. Ezen felül az a megtiszteltetés ért, hogy olyan férfi meccsekre is felkértek, mint az Egyesült Államok – Szlovákia  vagy az Oroszország – Egyesült Államok meccs.

A női döntőt is megkaptam, az Egyesült Államok – Kanada örök rangadót, aminek kifejezetten örültem. Ami még extra boldogság, hogy a férfi olimpiai döntőn is segíthetem az Eurosport munkáját vasárnap hajnalban.

 

  1. A jövőben is vállalnál még ilyen szakkommentátori feladatokat? 

 Mivel mindig is vonzott a média és a sportközvetítések, így ha máskor is felkérnek, természetesen igent mondok egy ilyen szép feladatra. Nagyon jól éreztem magam ebben a szerepben.

Szeretném megköszönni a KMH vezetőségének, hogy engedte ezt a kis kitekintést ebbe az irányba.

 

Gratulálunk Csaba !

 

Navigáció