Felkészülési meccset játszik Csehországban és Ausztriában a KMH EWHL csapata

Nem akármilyen hétvége elé néz a budapesti székhelyű KMH EWHL csapata. Szeptember 7-én szombaton Melnikben az U18-as cseh női jégkorong válogatottal mérkőznek meg a lányok, ezt követően vasárnap Kladno első osztályú Extra ligás csapatával játszanak. A hosszú hétvégét megelőzte egy hazai felkészülési mérkőzés, melyet a KMH női csapatai, a DEBL és az EWHL játszottak egymás ellen. A mérkőzésről Szilágyi Levente, DEBL vezetőedző nyilatkozott:

„A DEBL és U25 csapatunk kedden kapott egy felkérést az EWHL csapatunktól, hogy sikerült leszervezniük két edzőmérkőzést Csehországba és az eddig edzésen gyakorolt elemeket ki szeretnék próbálni mérkőzés helyzetben is, házon belül a túra előtt. Több külföldi csapattal is egyeztetünk a nyár során, hogy a DEBL csapattal is felkészülési meccset játsszunk, de az utolsó pillanatban mind meghiúsultak a találkozók, így örültünk a megkeresésnek. A hétvégén már elkezdődnek a fiú bajnokságok, így az ott játszó játékosainkat nem tudtuk használni, valamint több betegség is közbejött a keretben, ezért a DEBL és U25 csapatot tudtunk kiállítani. Az első harmadban EWHL-DEBL/U25 meccs volt, ahol kölcsön kaptuk Valerie Lamenta-t az EWHL-ből. A második és harmadik harmadban összekevertük a kereteket és ügyeltünk arra, hogy két azonos szintű sor játsszon egymással a jégen. Úgy gondolom jól sikerült a mérkőzés és mindkét csapat segítségére vált a felkészülésben ez a mérkőzés.”

A cseh túrát követően az EWHL csapatnak szeptember 13-án még lesz egy edzőmérkőzése Bécsben, majd ezt követően a lányok utaznak tovább Németországba, ahol megkezdik az EWHL bajnoki szezont. Szeptember 14-én az ECDC Memmingen SC csapatával, másnap az ERC Ingolstadt csapatával mérkőznek meg.

Navigáció