Elődöntőben csapatunk – EWHL

10:0-ás összesített eredménnyel, mindkét negyeddöntős mérkőzésen magabiztos sikert aratva jutott tovább az EWHL bajnokság elődöntőjébe női csapatunk. Lányaink pénteken és szombaton is 5 góllal múlták felül a KEHV Lakers együttesét.

Esélyesként vágott neki alapszakasz győztes csapatunk a pénteki összecsapásnak. Ebben a szellemben is kezdtük a mérkőzést, már az első cserében sikerült megszerezni a vezetést, Williams átadását Báhiczki-Tóth értékesítette. A továbbiakban hiába alakított ki több sorunk is nagy helyzeteket, a hazaiak kapusa jól állta a sarat. A Lakers oldaláról is volt egy-két veszélyes támadás, Tóth Zsófia azonban ezeket magabiztosan hárítani tudta.

A második találatig egész a mérkőzés feléig kellett várni, ekkor ismét Báhiczki-Tóth szerzett szép találatot. Többször is támadhatott emberelőnyben csapatunk, ez végül a második játékrész vége előtt érett góllá, Haluska révén háromgólos előnnyel fordulhattunk az utolsó játékrészre.

Ekkor aztán végleg eldőlt a mérkőzés, először Williams, majd végül Leidt góljával állította be csapatunk az 5:0-ás végeredményt. Ez a lebonyolítás szempontjából azt jelentette, hogy a visszavágót 5 gólos előnnyel kezdte meg a csapatunk.

A hosszú utazás és a pénteken kiharcolt előny ellenére szombaton is erősen kezdte a mérkőzést együttesünk, már az első harmadban sikerült két gólos előnyre szert tenni előbb Williams, majd Leidt révén.

Ezután egy kiállításokkal tarkított középső játékrész következett, mindkét csapatnak volt lehetősége öt a három elleni játékszituációban támadni. Ezekből azonban egyik oldalon sem született találat, de Donovan teljes létszámban szerzett góljával a pénteki mérkőzéshez hasonlóan ismét három gólos előnnyel kezdhettük meg az utolsó harmadot. A találkozó felénél Bogáti váltotta a kapuban Tóthot.

Az utolsó játékrészre is maradt még izgalom, rögtön az első cserében Williams, majd három perccel később Dabasi talált be a vendégek kapujába. Tóth és Bogáti is hibátlanul védte kapunkat, beállítva ezzel az 5:0-ás végeredményt.

A másik két negyeddöntős ágon továbbjutott az SKP Bratislava és az EC Graz Huskies csapata, míg az Almaty-MAC párharcból ma rendezik a második mérkőzést.

 

Navigáció