A női U25/A és a férfi OBIII-as bajnokság döntőjében is harmadik mérkőzés következik

A tegnapi nap során a női U25/A és a férfi OBIII-as bajnokság döntőjében is lejátszották a második mérkőzéseket. Több szempontból is párhuzamot vonhatunk a két esemény között, hiszen mindkét alkalommal a versenyben maradás volt a tét, illetve mindkét találkozót Székesfehérváron rendezték meg.

Elsőként Somogyi Vivien csapata lépett jégre. Jól indult a mérkőzés, hiszen már az első harmad 13. percében sikerült megszerezni a vezetést Kovács Mercédesz révén. Igazi kiélezett küzdelem folyt a jégen, a hazaiak is többször veszélyzetettek, azonban Regine Carlotta az összes próbálkozást hárítani tudta. A következő találatig egészen az utolsó harmad feléig kellett várni, az 51. percben Kerkovits Réka góljával biztosította be csapatunk a győzelmet. A mérkőzés jegyzőkönyve innen érhető el.

Női csapatunk sikere után nem sokkal férfi játékosaink is jégre léptek, az ő döntőbeli ellenfelük a Hüvelet együttese volt. A két győzelemig tartó széria első mérkőzését a hazai csapat nyerte, így mindenképp szüksége volt csapatunknak a győzelemre. Ennek tudatában nagyon jól kezdtük a mérkőzést, Fenyvesi Tamás duplájának köszönhetően két gólos vendég előnnyel mehettek pihenőre a felek. A jó kezdés a második játékrészben is kitartott, előbb Fülöp László, majd ismét Fenyvesi Tamás volt eredményes. A harmad vége előtt nem sokkal megérkezett a hazaiak szépítő találata, így 1:4-es állásról folytatódott tovább a harmadik harmadban a játék. Amilyen jól zárta a második harmad végét a hazai csapat, olyan jól kezdtük mi az utolsó játékrészt, Komjáti Zsolt 28 másodperc alatt növelte tovább az előnyt. Az elkövetkezendő percekben aztán a hazaiak pillanatai következtek, 14 perc letelte alatt sikerült egy gólosra csökkenteni a különbséget. A végén még kapuslehozatallal is próbálkozott a Hevület, azonban ebből csak HKB találat született, Francsics Bence biztosította be a győzelmet.

A mindent eldöntő mérkőzésekre következő héten fog sor kerülni. Női csapatunk szerdán, férfi együttesünk pedig szombaton fog hazai pályán jégre lépni a Tüskesátorban. Gyertek ti is szurkolni, hajrá HKB!

Navigáció