9 pontos női hét!

Múlthéten az EWHL és a DEBL csapatunk is külföldi mérkőzésekre utazott. Profi női csapatunk Bolzanoba és Salzburgba látogatott, míg a DEBL csapatunk Linzbe utazott szombaton.

 

EWHL: EVB Eagles South Tyrol – HKB (1-6)

A csütörtöki mérkőzés során sok kiállítást kapott mind a két csapat. Az első harmadban Madie Leidt Kiss-Simon passzából szerezte meg a mérkőzés első gólját. Őt követte Lucia Halusková és Strobl Lara 1-1 találattal.

A második játékrészben Madie Leidt és Lucia Halusková ismét betalált az ellenfél kapujába.

Az utolsó harmadban 1 gólt tudott szerezni a hazai csapat, azonban erre a lányok gyorsan válaszoltak; ezúttal Alexis Ryannek sikerült betalálnia, beállítva így a végeredményt.

A mérkőzés jegyzőkönyvét az alábbi linkre kattintva tudjátok megnézni:

https://www.eishockey.at/gamecenter/european-womens-hockey-league?gameID=75251f4e-26f0-468b-a441-d084133cdf5f&diviID=11051

 

EWHL: DEC Salzburg Eagles – HKB (0-3)

A mérkőzés kemény találkozónak bizonyult, de szerencsére már az első harmadban Szamosfalvi Petra előnyhöz juttatta a HKB csapatát. A második játékrészben csupán kettő kiállítás történt, amelyet egyik csapat sem tudott megfelelően kihasználni. Az utolsó játékrész 1-0-ás eredménnyel kezdődött a HKB javára, így egy nagyon kiélezett harmad elé nézett a csapat. A 49. percben sikerült Madie Leidtnek gólt szereznie, majd 3 perccel később Kiss-Simon Franciska is betalált, Mayer Fruzsina átadásából.

A mérkőzés jegyzőkönyvét az alábbi linkre kattintva tudjátok megnézni:

https://www.eishockey.at/gamecenter/european-womens-hockey-league?gameID=fe053c5c-cb44-418a-8b77-e097e2eeb6a5&diviID=11051

 

DEBL: DHC IceCats Linz – HKB (0-4)

DEBL csapatunknak ez volt az utolsó alapszakasz mérkőzése a szezon során, ezért izgalmakkal teli mérkőzésre lehetett számítani, amit a lányok nagyon jól kezeltek.

A mérkőzés első harmadában Kolozsvári Angelikának sikerült előszőr betalálnia a linzi csapat kapujába, amely nagy erőt adott a lányainknak. Pár perce rá ismét gól született Orbán Petra jóvoltából. A szünetre így egy magabiztos 2-0-ás vezetéssel mehettek a lányok.

A második játékrészben csupán egy játékost állítottak ki a a HKB csapatából, aminek következtében az ellenfél emberelőnyhöz jutott. Az IceCats csapata viszont nem tudta kihasználni az előnyt, így a harmad végére megmaradt a 2-0 ás vezetés a HKB javára.

Az utolsó harmadból szinte alig telt el pár perc és Bán Zsuzsanna, Farkas Nikolett átadásából ismét pontot szerzett. További 7 kiállítás volt ebben a játékrészben, amelyet egyik csapat sem tudott gólra váltani. Végül a mérkőzés utolsó 2 percében Károlyi Lili gólt tudott értékesíteni, beállítva így a végeredményt.

A mérkőzés jegyzőkönyvét az alábbi linkre kattintva tudjátok megnézni:

https://www.eishockey.at/gamecenter/1-bundesliga-damen?gameID=ab39b4ae-c054-4f9a-b4cd-9e8ee1453fe9&diviID=11369

Navigáció