Hétvégi mérkőzés eredmények 02.18 – 19

A hétvége folyamán ismét csak idegenbeli mérkőzések voltak az utánpótlás korosztályokban. Az edzők az alábbiak szerint értékelték a mérkőzéseket:

HKB U10 Kék torna

Egyedi Noémi, edző

„Szombaton Debrecenbe utaztunk el, ahol 4 mérkőzést játszottunk. A hosszú utazás és a korán kelés megmutatkozott a játékunkban. Kemény, intenzív mérkőzések voltak, erős és jó képességű gyerekek ellen. Voltak mérkőzések, ahol az erős védekezés mellett fel tudtuk vinni a korongot, passzoltunk és kapura is lőttünk, amelynek meg is lett az eredménye, ugyanis gólokat tudtunk szerezni. Összességében szerintem minden játékosban sokkal több van, de valamiért ez még csak az edzésen mutatkozik meg, így azon dolgozunk, hogy a mérkőzéseken is látszódjon. A fejlődés észrevehető a gyerekeken, de még mindig nagyon sok mindent kell fejleszteni a jövőben.”

 

HKB U12 Vikings – Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia

Roczanov Zsolt, vezetőedző

„A vasárnapi egy nagyon kemény mérkőzésnek bizonyult. Sokszor erős szembe szél ellen kellett nyomnunk, ami miatt a harmadik harmadra összeroppantunk és ez rányomta a bélyegét az összképre. Muszáj kiemelnem a kapusunkat, aki a kritikus pillanatokban is emberfeletti teljesítménnyel tartotta össze a csapatot és neki köszönhetően nem lett a végén akkora a különbség, mint amekkora lehetett volna.

Az elmúlt 3 meccsen egy hullámvölgybe kerültünk, amiben sok nehéz pillanat volt, de úgy gondolom, hogy a belefektetett munkát látva a gyerekektől a következő mérkőzésre újra egyenesbe jövünk és folytathatjuk a sikerszériánkat, hogy év végén a Magyar Kupára a legjobb helyezésért játszhassunk. Sok dologban látható a fejlődés, ami korábban hiányosság volt.”

 

HKB U14 Warriors – KSI (7-0)

Gömöri Norbert, edző:

„A hétvégén a KSI csapata fogadott minket. Legutóbb ők hagyhatták el győztesen a jeget, így most bizonyítani szerettünk volna. Szerencsére ez sikerült is, jól játszottunk, agilisak voltunk és sokat lőttünk kapura, aminek meg lett az eredménye. A védekezés is a helyén volt és figyeltünk az apró dolgokra. A kapusteljesítmény is kitűnő volt, amely nagy erőt adott a csapatnak végig a mérkőzésen. Összességében büszke vagyok mindenkire, mert igazi csapatmunkát láthattunk a jégen.”

 

HKB U16 – BJA U16 negyeddöntő (2-8)

Gömöri Csaba, vezetőedző:

„A negyeddöntő második meccsére sajnos ismét betegeink lettek, illetve egy játékosunkat el is tiltották, így a sorokba ismét bele kellett nyúlni, de ezt már idén megszoktuk. A srácok motiváltan kezdték a meccset és a picit álmos ellenfelünket meg is leptük a gyors játékunkkal, sőt gólt is szereztünk a 2. percben. Az ellenfél összekapta magát és megmutatta, hogy mitől is bajnokesélyes, gyorsan jó döntéseket hozva hokiztak és ki is egyenlítettek, sőt 2 gólos előnnyel mentek szünetre.

Azonban meg kell mondjam ebben a harmadban egyenlőek voltunk velük és igazság szerint nem kellett megküzdeniük a vezetésért, figyelmetlenségből ki nem kényszerített hibákból adtunk nekik gólokat. A középső játékrészben nem játszottunk jól, sajnos ott ránk jöttek nagyon és kijött az egyéni képességek különbsége, viszont itt is meg volt az esélyünk gólt lőni, ha egy picit jobban koncentrálunk.

A 3. játékrészre a továbbjutás eldőlt így kértük a csapatot, hogy kezelje úgy a 3. harmadot, mint egy külön kis meccs, amin legyenek kis célok, például nyerjük meg és tanuljunk sokat mert ilyen iramú meccsen, ilyen képzett ellenféllel szemben ritkán tudunk játszani és ez még hasznos lehet nekünk a továbbiakban. Kapust is cseréltünk és jól álltunk bele a 3. harmadba. Sajnos, 2-1 -re ezt a periódust is megnyerte az ellenfél, de összességében az első és harmadik harmaddal meg vagyok elégedve. Nyilván ott is voltak hibák, de ez benne van a pakliban, amikor a play off-ban az első és nyolcadik csap össze.

Nekünk egy élmény volt a rájátszásban hokizni, ráadásul a BJA ellen, ahol sok ismerős arc volt a túloldalon. Azt gondolom a Magyar Bajnokság legjobb 8 csapatában lenni mindenképp nagy élmény úgy, hogy ebből 6 Akadémia és egy nagyon komoly utánpótlás-bázisú VASAS közé kerültünk. Külön büszke vagyok arra, hogy a 8 csapatban a BJA U16 és BJA U15, illetve a HKB csapata ott van!

Pihenésre nincs sok ideje a csapatnak, hiszen a bajnokságnak még nincs vége, ugyanis lehetőségük van megszerezni az 5. helyezést. A további mérkőzéseken szeretnénk kamatoztatni a play off meccsen tanultakat és azt gondolom jó volt tanulni egy válogatott szintű csapattól.”

Kép: Várhegyi Erna

Navigáció