2023 első mérkőzés eredményei

 

A hétvége folyamán főként idegenbeli mérkőzések voltak megtartva az utánpótlás korosztályokban. Az edzők az alábbiak szerint értékelték a mérkőzéseket:

HKB U8 és U10

A szombati nap folyamán megrendezésre került a Magyar Jégkorong Napja a Magyar Jégkorong Szövetség szervezése által, a Városligeti Műjégpályán, amelyet már 2016 óta minden évben megrendeznek. A tornán összesen 69 gyermek képviselte egyesületünket.

Vitárius Károly, U8 vezetőedző:

„A heti szokásos edzések után szombaton három csapattal szerepeltünk a Magyar Jégkorong Napja rendezvényen a Városligetben. Kék, Sárga és Piros csapattal mentünk így az élvonalat képviselő játékosaink és a kicsi vagy kezdő játékosaink is játéklehetőséghez jutottak. Voltak, akik első tornájukon vettek részt. Állandó kapusaink közül volt, akit helyettesíteni kellet távolléte miatt. Külön köszönet és nagy gratuláció azoknak, akik ezt bevállalták és remek odaadó munkával segítették ki a csapatainkat. Új kis kapust is avattunk a tornán, aki reméljük folytatja majd ezt a szerepet a csapatunkban. Mindenkinek csak gratulálni tudunk, mert remek kis csapatok alakultak. Szerencsére az időjárás is mellettünk állt. Napsütésben és a gyönyörű környezetben egy örök élmény marad minden családnak. Soha rosszabb év kezdést.”

Egyedi Noémi, U10 edző

„A hétvége folyamán szinte minden U10-es játékos részt vehetett a Magyar Jégkorong Napján. A tornán 3 csapattal vettünk részt, három különböző szinten. Szerencsére nagyon szép, napsütéses időnk volt végig a nap folyamán, így a jókedv garantált volt a gyerekeknek. Csapatonként 3 mérkőzést játszottunk, szép passzjátékokkal és sok góllal. Voltak olyan játékosok, akik első mérkőzésüket játszották az U10-es korosztályban és igen szépen sikerült nekik debütálni. Összeségében büszke vagyok minden játékosra, ugyanis figyeltek az alap játékelemekre és talán a legfontosabb, hogy mindenki nagyon jól érezte magát, a bátrabbak még Csúszkával is csinálhattak képet. Remélem mindenki jó emlékként fog tekinteni erre a napra. „

 

MAC – HKB U12 Pirates

Nochta Kristóf, U12 másodedző

„Ez volt az első mérkőzésünk ebben a naptári évben és szerettük volna pozitívan kezdeni 2023-at. Úgy gondolom ez teljes mértékben sikerült is. Az ellenfelünk egy nagyon erős, remek képességű gyerekekből álló MAC volt, és a meccs egészében felvettük velük a versenyt. Oda-vissza játék folyt végig és ami a legfontosabb, mosollyal az arcunkon tudtunk távozni.”

 

HKB U14 Knights vs. DVTK: 7-5

Francsics Bence, U14 vezetőedző

„Miskolcon kezdtük meg a középszakaszt. A felkészülés nem volt a legmegfelelőbb, mivel a meghosszabbított szünet miatt sokan elutaztak, illetve több játékosunk is beteg. Ezek a negatív tényezők rá is nyomták a bélyegét az első harmadra, sok hibával, alacsony energiaszinten játszottunk. A második harmadra mintha egy másik csapat jött volna ki részünkről, sokat korcsolyáztunk, lőttünk, kő kemény munkát tettek bele a srácok, így háromszor is ki tudtunk egyenlíteni. A harmadik harmadban tudtuk tartani a magas energiaszintet es újabb három góllal bebiztosítottuk magunknak a győzelmet.”

HKB U14 Warriors vs. DHK 6-2

Gömöri Norbert, U14 másodedző 

„Kifejezetten jól kezdtük az évet, mondhatni a szezon legjobb mérkőzését játszottuk a hétvégén Debrecenben. 6-2 es győzelemmel távoztunk, de ami a legfontosabb, hogy azzal a játékkal tudtunk nyerni amit megbeszéltünk az öltözőben. Most előszőr láttam mindenki arcán elszántságot és győzniakarást.”

 

HKB U16 vs. Győr: 5-2

Gömöri Csaba, U16 vezetőedző

„Úgy éreztem, hogy az ünnepek közti edzések jól sikerültek. A srácok másképp kezdtek kicsit hozzáállni a munkához és picit olyanná vált a csapat, amit én szerettem volna hónapok óta.

A meccsen ez az első perctől kezdve érezhető volt. Erősen aktívan lendületesen játszottunk adok – kapok volt és ebbe férfiasan beleálltunk. A sok munkának meg is lett az eredménye ugyanis, gólt lőttünk és jól játszottunk. Aztán kicsit alább hagyott ez a lendület, ki is használta az ellenfél, de a szünet elött egy nagyon komoly egyéni küzdelemnek és bátor játéknak köszönhetően újra vezetést szereztünk. A szünetben átvettük az alap játékunkat és amit a hetekben gyakoroltunk. Sajnos azonban ez a harmad főleg a sok kiállítás miatt nem a miénk volt.

Az utolsó harmadra kicsit fel kellett tüzelni a társaságot bár erezhető volt, hogy akarnak. Picit fegyelmezettebbek is lettünk, jöttek a gólok is. A végen teljesen megérdemelten vertük meg az egyik legnagyobb riválist. A középszakasz már olyan kicsit, mint a playoff, igazából ilyenkor kezdődik a bajnokság es azt hiszem mi jól szálltunk bele ebbe.

Péntekre üzentünk a Kárpáti Farkasoknak, szeretnénk hasonló meglepetést okozni.”

 

HKB U18 vs. Szombathelyi Pingvinek:  2-3

Dorner Benjámin, U18 vezetőedző

„Sajnos késve érkeztünk a mérkőzésre ugyanis, az autópályán négy baleset is történt, ezért tolni kellet a mérkőzés időpontján fél órával. Ezáltal sajnos nem volt ideális a meccs előtti felkészülés. Meg kell tanulni, hogy az ellenfelet nem szabad lebecsülni. A jövőben a győzelemhez egyszerű fegyelmezett hokit kell játszani. Szeretnék gratulálni a Szombathely csapatának megérdemelten győztek 3-2 re”

 

Amatőr csapataink mérkőzései az alábbiak alapján alakultak:

HKB OBIVC  Flashes II vs. R’Angels-KCR: 3-4

HKB OBIVB  It On Ice vs. Újpesti Ragadozók: 9-4

Navigáció