Új játékosok az ERSTE csapatnál – interjú

A hétvégén debütált két új játékosunk a szombati ERSTE Liga mérkőzésen. Mindketten Finnországból érkeztek hozzánk, először játszanak Magyarországon. Eetu Koski és Miro Hovinen a hétvége óta hvatalosan is a Hokiklub Budapest gárdáját erősítik. Túl az első mérkőzésen, megkérdeztük Őket, hogyan telt az első pár nap Budapesten, milyen volt az első mérkőzésük, és mit várnak a szezontól.

Milyen volt az első mérkőzésetek nálunk?

Nagyon jó mérkőzés volt a szombati, természetesen nagyon örültünk neki, hogy győzni tudtunk már az első jégre lépéskor. Nekünk ez volt az első mérkőzésünk a szezonban, így nagyon vártuk, főleg így, hogy új csapathoz kerültünk, különösen izgalmas volt.

Milyennek látjátok a csapattársakat?

Nem régóta ismerjük őket, ennek ellenére nagyon segítőkészek és befogadóak. Nagy segítség, és előny, hogy nagyon jól beszélnek angolul, így nem érezzük magunkat egyedül, könnyű velük kommunikálni.

Mit vártok a szezontól?

Szeretnénk még több győzelmet aratni a Hokiklub színeiben, és bejutni a rájátszásba.

Mit gondoltatok, mikor felhívtak, hogy szeretnék, ha itt játszanátok?

Mikor megtudtuk, hogy mindkettőnket meghívtak a csapatba nagyon megörültünk, hiszen 15 éve barátok vagyunk, illetve játszottunk is korábban már egy csapatban.

Voltatok-e már várost nézni?

Nagyon szép Budapest. Még csak pár napja vagyunk itt, de elmentünk már körül nézni, és nagyon tetszik mindkettőnknek. Valamint örülünk neki, hogy itt sokkal jobb az idő, mert Finnországban ilyenkor már nagyon hideg van, körülbelül 0 fok lehet most ott.

Örülünk, hogy itt vannak a fiúk, és első körben úgy tűnik Ők is nagyon jól is érzik itt magukat. Sok sikert kívánunk Nekik a továbbiakban és sikeres szezont!

Navigáció