Rangos nemzetközi utánpótlástorna-sorozatban indul idén U10 csapatunk

A Dombauer Péter vezette mini csapatunk idén nem kisebb dologba vágja fejszéjét, mint hogy a hazai U10 tornákon kívül egy nemzetközi tornasorozatban is elindul a 2017/18-as bajnoki évadban. Az EMHL (Euro Mini Hokej Liga) névre keresztelt bajnokságban többek között szlovák és osztrák csapatokkal összemérhetik tudásukat, egynapos tornák keretében. A szezon folyamán Bécsbe, Pozsonyba és Nagyszombatra is elutazik majd csapatunk, hogy megmérkőzhessen a Ligában induló többi csapattal. Olyan ellenfelek várnak majd ránk, mint Pozsonyból a HOBA, a HKL Bratislava, HK Ruzinov, Bécsből a Danube Islanders és a Vienna Capitals, ezeken kívül még az Érsekújvár, valamint a hazai mezőnyből az Újpest a Vasas és a Dunaújváros is összecsap majd a mieinkkel.

Az első torna most hétvégén került megrendezésre Bécsben, ahol a HOBA és a HK Ruzinov ellen játszottunk 2-2 mérkőzést. A vezetőedző így értékelt a tornát követően:

„Büszke vagyok a csapatomra, remekül helytálltak mind a négy összecsapáson. Bár az első mérkőzésen még kissé meg voltak illetődve, új volt nekik ez a környezet, de úgy gondolom ügyesen vették fel a ritmust. Az utolsó két meccsen már nagyon szépen játszottak, izgalmas mérkőzésen egy győzelmet is be tudtak zsebelni a Ruzinov ellen! Újak vagyunk még ebben a bajnokságban, a többi csapat már a korábbi években is szerepelt ezen, vagy ehhez hasonló torna-sorozatban. Úgy gondolom, jó úton haladunk, hogy további sikereket érjünk el ebben a nemzeti ligában és a hazai tornákon is!”

EMHL hivatalos weboldala: http://emhl.eu/en/2017-2018/?closedSeason=0

Hajrá KMH!

Navigáció