Pribram beszámoló

A múlt hét folyamán, a KMH felnőtt női csapatából szép számmal képviseltettük magunkat a magyar felnőtt női jégkorong válogatott felkészülési hetén. A lányok a hetet itthon Budapesten kezdték egy kis összetartással és edzések sorával, majd Pribramba utaztak, ahol négy napon keresztül egy nyári kupán vettek részt.

A válogatott élére idén új vezetőedző lépett Jari személyében, akit a lányok már megismerhettek, hiszen a KMH felnőtt női csapatát is ő irányítja. Jari említette, hogy a lányokkal a munka igen gördülékenyen ment, mindenki tettre készen állt a felkészülési hét kihívásaira. A meccseken látott teljesítménnyel meg volt elégedve, és látja, hogy sok mindenre képes a női válogatott.

Négy mérkőzést játszottak Pribramban, hármat a Planegg csapata ellen, és egyet a Cseh select csapatával.

Első nap: Planegg-Magyar válogatott 2-7

A lányok már első nap egy nagyobb arányú győzelmet arattak. A második harmad elejéig még döntetlen volt az eredmény, de innentől kezdve a magyar lányok átvették a vezetést, és csak növelték a különbséget.

Második nap: Panegg-Magyar válogatott 4-3

Az eredmény csalóka, a lányok 3-3-as döntetlent játszottak a rendes játékidőben, majd a hosszabbítás során kaptak egy gól, amellyel a Planegg nyerte az aznapi mérkőzést. Jari elmondása szerint ez a meccs igen izgalmas volt, és a lányok kitettek magukért, keményen hajtottak az egész mérkőzés során. A nyári kupa során ezt a meccset emelte ki, ahol igazán megmutatkozott mire is képesek a lányok.

Harmadik nap: Magyar válogatott-Cseh select 7-1

Tanulságos mérkőzés volt, hiába vették át a vezetést és dominanciát a pályán, a lányok végig küzdötték a meccset, így hozva ki a legtöbbet magukból.

Negyedik nap: Magyar válogatott-Planegg 7-2

Utolsó nap már a lányok is fáradtabbak voltak, de szerették volna a pénteki eredményt kijavítani, ami sikerült is és az első naphoz hasonlóan egy nagy arányú győzelemmel búcsúztak Pribramtól.

Jari meg volt elégedve a lányok teljesítményével, kiemelte, hogy minden meccsen hozták a közel 100%-ot a játékosok. Szerencsére mindenki pozitívan és nyitottan fogadta az új vezetőedző személyét, így a munka is könnyedén indult, és a hétvégi mérkőzések sora is mutatja, hogy a lányok elhivatottak és mindent megtesznek, hogy a hazai rendezésű világbajnokságon is a lehető legjobb formájukat mutathassák a közönségnek.

KMH női válogatott kerettagjai:

Kapusok:

Horváth Vanessa

Németh Anikó

Tóth Zsófia

Csatárok:

Dabasi Réka

Gasparics Fanni

Horváth Dominika

Horváth Imola

Horváth Tifani

Huszák Alexandra

Jókai Szilágyi Kinga

Puskás Noémi

Stacey Scott

Somogyi Vivien

Ungár Rebeka

Hátvédek:

Grkovic Jelena

Faggyas Lilla

Kiss-Simon Franciska

Molnár Mónika

Németh Bernadett

Amie Varano

Rónai Alexandra

Szamosfalvi Petra

Navigáció