Nyolc játékosunk a felnőtt női válogatott keretében

A magyar női jégkorong válogatott két és fél napos mátyásföldi edzőtáborozást követően Szlovákia felé vette az irányt, ahol a hazai nemzeti együttesen kívül a francia és a norvég válogatottal fog megmérkőzni egy Négy Nemzet Torna keretein belül. 

A keretbe nyolc játékosunk is meghívót kapott. Többeknek ez már a sokadik felnőtt válogatott szereplése lesz, de lesznek újonnan debütálók is, Fehér Nikolett most először mutathatja meg magát a felnőtt válogatott soraiban. Hátvéd alakzatunkból Kiss-Simon Franciska, Koncz Boglárka és Mayer Fruzsina kapott meghívót, míg a csatárokat a már korábban említett Fehér Nikoletten kívül, Báhiczki-Tóth Boglárka, Dabasi Réka, Szamosfalvi Petra és Hayley Williams fogja képviselni. 

A mieink elsőként csütörtökön és pénteken a franciákkal és a norvégokkal, majd zárásként szombaton a házigazda szlovákokkal csapnak össze. Fontos mérföldköve lesz ez a válogatott szezonbeli programjának, hiszen áprilisban már a Divízió 1/A világbajnokságon bizonyíthatnak a lányok. 

Szlovák játékosunkról, Lucia Haluskováról sem szabad megfeledkezni, hiszen ő a hazai ország válogatottját fogja erősíteni az esemény során.

A mérkőzéseket a Szlovák Jégkorong Szövetség honlapján lehet követni.

Az IIHF szünet alatt a EWHL és az OB1-es bajnokság is szünetel, de február harmadik hetében folytatódnak a küzdelmek.

Navigáció