Nyolc játékosunk a bő keretben – Női válogatott

Április 1-jén, hétfőn kezdte meg a közös munkát a női válogatott bő kerete Mátyásföldön. A Pat Cortina vezette szakmai stáb 31 játékost hívott be, köztük nyolc a HKB színeiben szerepelt az idei szezon során. Egyik játékosunk számára sem lesz ismeretlen a válogatott közeg, mindannyian szerepeltek már az idei szezon során a felnőtt nemzeti csapatban.

Sokan már igencsak rutinos játékosnak mondhatják magukat, Dabasi Réka 11, Kiss-Simon Franciska 10, Mayer Fruzsina 7 világbajnokságon képviselhette már a magyar válogatottat. Szintén szerepelt már felnőtt világbajnokságon Szamosfalvi Petra és Hayley Williams, három fiatal játékosunknak (Báhiczki-Tóth Boglárka, Koncz Boglárka, Fehér Nikolett) pedig lehetősége lesz kiharcolni első felnőtt világbajnokságon való részvételüket.

Az első héten négy jeges edzés mellett egy gyakorló mérkőzés szerepelt a programban, valamint az erőnléti munka is hangsúlyos volt. Az első hét után három fiatal játékosnak köszönte meg a munkát a szakmai stáb, mától pedig már egy szűkebb keret folytatja a felkészülést. Április 12-én és 13-án Ausztriával játszik két mérkőzést a magyar csapat Mátyásföldön.

A végleges keret április 17-én utazik el Klagenfurtba, és a vb kezdete előtt még a hollandokkal találkozik. A divízió 1/A vb április 21-én rajtol, az ellenfél Dél-Korea, Hollandia, Norvégia, Ausztria és Franciaország lesz. Az A csoportba az első két helyezett jut fel.

Navigáció