Női játékosunk az Universiadén!

KMH női csapatának egyik tagja Tiziana Cipriani Gadient is részt vett az Universade játékokon országa, Svájc nemzeti válogatottjával. A héten vele is készítettünk interjút az ottani élményeiről.

KMH: Mikor derült ki, hogy te is utazol az Universiadéra?

Tiziana Cipriani: Január végén kaptuk meg a végleges listát kik csatlakozhatnak az Universiadé csapathoz.

KMH: Milyen érzés volt megérkezni Krasnoyarsk-ba, hogyan fogadták a sportolókat?

T.C.: Nagy jó érzés volt megérkezni egy hosszú repülőút után egy ilyen fogadtatásra. Sokan vártak minket, egy nagyon barátságos légkörben és próbáltak mindenben a segítségünkre lenni. Az önkéntesek körbevezettek a sportolói faluban és megmutatták milyen kikapcsolódási lehetőségeink vannak.

KMH: Mesélj milyen a hangulat kint az Universiadén?

T.C.: A hangulat végig nagyon jó volt, mi pedig boldogok voltunk, hogy ott lehetünk. Próbáltuk élvezni a pillanatot, még akkor is, ha a verseny nem éppen úgy alakult, ahogyan reméltük.

KMH: Milyen volt játszani a mérkőzéseken, miben különbözik a szezon meccsektől?

T.C.: Nehéz volt, hiszen egy olyan csapattal mentünk, akikkel még soha nem játszottunk együtt, de még így is élveztük a játékot a pályán és szívvel-lélekkel tudtuk képviselni országunkat az Universiadén. A mérkőzéseket egyértelműen nehezebbeknek mondanám, minden nemzet más és más taktikát alkalmaz, szóval szükségünk volt nekünk is egy kis átállásra, hogy felvegyük a ritmust.

KMH: Milyen hatással volt/lesz rád ez az út?

T.C.: Nagyon sok jó emlékkel és új barátságokkal távoztam, illetve bővíthettem tudásomat a jégkoronggal kapcsolatban, hiszen új impulzusok értek. Emellett egy kis betekintést nyerhettem az Orosz kultúrába is.

Hajrá KMH!

Navigáció