Megkezdődött a női válogatott felkészülése

A magyar női jégkorong válogatottnak  ismét esélye nyílik arra, hogy jó teljesítménnyel újra előre lépjen a ranglistán.

A világbajnokság felkészülési időszakára március 25-én kezdődő felkészülési munkákat egy bő kerettel kezdi meg.

A felkészülés magyarországi része 2018.03.25-től 29-ig a Vasas Jégcentrumban kerül megrendezésre. A csapat a tábor ideje alatt beköltözik a Ramada Hotelba.

A csapat március 30-án Németországba, Memmingen-be utazik, ahol március 31-én egy felkészülési mérkőzést játszik a német válogatott ellen. Április 1-jén  Salzburgba utaznak, ahol ismét megmérkőznek, de ezúttal Ausztria válogatott csapata ellen játszanak egy felkészülési mérkőzést.

A mérkőzés után St. Pölten-be mennek, ahol egy pihenőnap után folytatódik a felkészülés egészen április 5-ig.

Április 6-án a végső keret Bécsből Franciaországba Vaujany-ba utazik a Világbajnokság helyszínére, és 8-án megkezdődik a Világbajnokság.

A világbajnokságon a magyar válogatottnak 7 nap alatt, igen rangos ellenfelek ellen kell majd pályára lépnie és legjobb tudása szerint bizonyítania. A magyar csapat megmérkőzik Ausztria, Dánia, Norvégia, Szlovákia és Franciaország nemzeti válogatottjával.

A vasárnap megkezdődött összetartásnak a nagy részét a KMH játékosai teszik ki. A női felkészülés március 24.-től március 29.-ig fog tartani Budapesten.  Megkérdeztük Rónai Alexandrát, hogy érzik magukat az edzőtáborban, hogyan indult el a felkészülés.

˝Vasárnap kezdődött a budapesti edzőtábor a Jégpalotában ami március 29.-ig fog tartani. Majd utána  fogunk utazni külföldre felkészülési meccseket játszani. Két jeges és egy száraz edzéssel készülünk a megmérettetésekre. Sportpszichológus is felkészít minket, többször vannak előadásaink a motivációról és interaktív feladatokat is kapunk. Mivel még nincs itt a teljes keret és meg csak most kezdtünk, a jeges edzéseken inkább a lövésekre, passzokra illetve az 1-1 , 2-2 szituációkra fektetjük a hangsúlyt. Az erőnléttel nincs senkinek sem problémája, az edzések pörgősek és változatosak. Jó a csapat és jó formában érezzük magunkat. Magyarországot mindig egy megtiszteltetés képviselni , és mindenkinek az a célja hogy a legjobb tudásunk szerint a legjobb eredményt érjük el együtt. ˝

A 26 fős keretből 14-en a KMH játékosai:

Maruyama Yumi KMH Budapest

Németh Anikó  KMH Budapest 

Grkovic Jelena KMH Budapest

Németh Bernadett KMH Budapest

Rónai Alexandra KMH Budapest 

Szamosfalvi Petra  KMH Budapest

Tóth Enikő  KMH Budapest

 Dabasi Réka  KMH Budapest 

Horváth Tifani  KMH Budapest

Huszák Alexandra KMH Budapest 

Jókai-Szilágyi Kinga  KMH Budapest

Nooren Averi  KMH Budapest 

Somogyi Vivien  KMH Budapest

Ungár Rebeka  KMH Budapest

 

Jó felkészülést és sok sikert kívánunk a lányoknak!

Navigáció