Megkezdődik a DEBL bajnokság! – interjú Szilágyi Levente vezetőedzővel

A holnapi napon megkezdődik az EWHL után a másik nemzetközi női bajnokság, az osztrák bázisú DEBL. Holnap a csapat idegenben kezdi meg a sorozatot az FTC csapata ellen. A tavalyi szezonban a lányok az ezüst érmet hozták el a bajnokságból, így nagy reményekkel vágnak neki az új szezonnak. A szezonkezdés előtt Szilágyi Levente vezetőedzőt kérdeztük.

Hogy sikerült a felkészülés?Milyen a csapat?

Úgy gondolom, az idei felkészülésünk az eddigi legjobbnak mondható, amióta a lányokkal foglalkozom. Idén volt az első szezon, amikor egészen az augusztusi kezdés óta folyamatosan megfelelő létszámmal és minőséggel tudtunk készülni a mérkőzésekre. Elsődleges cél volt, egy olyan öltözői légkört kialakítani, ahol a lányok, mint egy második családként támogatják egymást, és egy irányba húzzuk a hajót, hogy jobbá váljunk egyénenként és csapatként is. Úgy érzem ezt a légkört sikerült kialakítani, ez a csapat hozzáállásán is látszik.

Idén nagyobb a merítési lehetőségünk és valamivel erősebb kerettel rendelkezünk, mint a tavalyi évben, izgatottan várom a DEBL szezon kezdetét.

Hogy látod az első meccset, illetve a szezont, milyen esélyekkel indulhattok neki?

Éhesek vagyunk a sikerre, mint minden évben idén is a döntőbe kerülés a célunk, azonban a jégkorong nem egy sprint, hanem maratonfutás, napról-napra készülünk és minden meccsen próbálunk egy fokozattal jobbak lenni és folyamatosan fejlődni a szezon során. Az FTC-vel játszunk először a DEBL szezonban, edzőmérkőzést már játszottunk velük a szezon elején, de egy felkészülési meccs mindig más, mint egy éles bajnoki mérkőzés. Mindent bele fogunk adni, hogy jó eredménnyel és jó játékkal indítsuk a szezont.

Milyen szezonra lehet készülni ebben a vírusos helyzetben?

Ezt nagyon nehéz megjósolni és nem is nagyon lehet. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű évünk, de bízom benne, hogy mindenki egészséges tud maradni, mert ha akár egy megbetegedés is történik olyannal, akivel napi szinten dolgozunk együtt, jó néhány napra befagyasztja a felkészülést. Bízom benne, hogy csökkenek majd az esetszámok és a határok újra nyitását követően tudunk majd utazni és az ellenfelek is tudnak jönni hozzánk és le tudjuk játszani a kiírt mérkőzéseket.

A női U25 meccsek alapján szerinted min lehet még javítani, miben kell fejlődni a szezon elején?

Szeretném az elején leszögezni, hogy nagyon boldog vagyok, hogy a szövetség létrehozta az U25 A bajnokságot, ahol a DEBL keretünk 90%-a tud versenyezni. Ezáltal növekedett a meccsszáma azoknak a lányoknak, aki még nincsenek EWHL/OB I. szinten és már 2 éve csak DEBL-ben tudtak játszani, így ezeknek a lányoknak a meccsszámát meg tudtuk duplázni, amely az U18-as női válogatottnak is nagy segítség, valamint tovább tudjuk a lányokat motiválni, hogy hokizzanak és meg legyen a megfelelő szintű női utánpótlása a sportágnak.

Két győzelmet sikerült szerezni a MAC csapatai ellen az U25 A keretünkkel, jó mérkőzéseket játszottunk a védekező harmadbeli játékban és a 60 perces fókuszban kell jobbak lennünk az első meccsek alapján.

A lányok holnap az FTC sátras jégpályán fognak játszani, korongbedobás: 19:20. Sajnos a vírushelyzet miatt a mérkőzés zártkapuk mellett történik, így online stream-en lehet majd követni az eseményeket.

Hajrá Lányok! Hajrá KMH!

Navigáció