Ma kezdetét veszi a Méri Janka Emléktorna

Ma este megkezdődik a III. Méri Janka Emléktorna a Kanadai Magyar Hokiklub szervezésében. A Tüskecsarnokban 17:45-től kezdődnek a mérkőzések, a Tüskesátorban pedig 17:00 órakor. A tornán nyolc csapat fog megmérkőzni egymással. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk. Gyertek szurkolni! A Dunaújvárosi Angels csapatát kérdeztük meg az emléktornával kapcsolatosan. Herku Mónika válaszait láthatjátok:

˝Eddig mindegyik évben részt vettünk az emléktornán. Nagyon nemes és igazán méltó rendezvény Janka emlékére. Ezen a napon neki, érte játszik mindenki. Ezt a lányok is érzik. Itt talán nem is az eredmények a legfontosabbak, inkább egy jó hangulatú torna, olyan kislányokkal akik – mint ő is volt – ennek a sportnak az elkötelezettjei. Az elmúlt évek ezt bizonyították is. Mindenki nagyon jól érezte magát és az év közben kevesebb játéklehetőséget kapott lányok is lehetőséget kaptak játszani, megízlelni a mérkőzések hangulatát.

Az idén a valaha volt legfiatalabb csapattal veszünk részt. Egy két kivétellel kizárólag U12-U16 korú lányokkal. Mint említettem nem fontos a vége, de természetesen győzni szeretnénk. De a legfontosabb, hogy érezze jól magát mindenki. Méltó résztvevői legyünk a tornának.

Örömmel láttuk, hogy három külföldi csapat is jön. Ez mindig ad egy kis pluszt szerintem mindenkinek, edzőknek, játékosoknak egyaránt. Látni, hogy a hasonló korú játékosok más nemzeteknél hol is tartanak. Mindenki kicsit felmérheti a tudását, elleshet, tanulhat új dolgokat. ˝

 

Az Angels csapatából Tóth Boglárka játékos (11) mondta el nekünk élményeit:

 

Miért különleges ez a torna számodra?

Mert nagyon szép gesztus, hogy Méri Janka emlékére rendezik meg ezt a tornát, és egyre több külföldi csapat is részt vesz rajta.

A tavalyi tornán 9 évesen először  játszhattunk nagyobbak között.

 

Hány tornán vettél eddig részt?

Ez lesz a második tornám idén, alig várom, hogy újra a pályára lépjünk.

 

Miért várod az ideit?

Azért mert mindig jó és színvonalas a torna,  és persze a társaság miatt is. 🙂

 

A lányok már elindultak a helyszínre, a három napos torna ma kezdetét veszi.

Navigáció