Lévára utazik U16-os csapatunk

A Szlovákiában található Léva városába utazik U16- os csapatunk edzőtáborozni, hogy megkezdje a felkészülést a 2018-2019-es szezonra. A játékosok első alkalommal vesznek részt külföldi edzőtáborban, ami sok izgalmat tartogat számukra. 27 játékos és két edző indult el ma reggel, hogy 6 nap alatt számtalan jeges és szárazedzés illetve elméleti képzések alatt felkészítsék magukat a következő szezonban rájuk váró  bajnoki küzdelmekre. A Rusznyák Szilárd vezetőedző által vezetett csapat nagy reményekkel vág neki a következő évadnak, és ez az edzőtábor nagy segítség lehet a közös célok elérése érdekében. Beszélgetésünk során Szilárd megemlítette, hogy céljuk az A csoportban való helytállás, am intenzív edzések mellett nem lehetetlen. Éppen ezért szeretnének a csapattal minden időt kihasználni a felkészülésre, amíg a játékosok nyári szünetüket töltik.

Kiváló lehetőségnek tartják ezt a külföldi edzőtábort az edzők, hogy a fiatalok kiléphessenek komfortzónájukból és megtanulhassák a képviselni csapatukat idegen helyen, amellett, hogy a csapat kohéziót építik. A hét folyamán rengeteg idejük lesz a csapat összetartáson dolgozni, napi két jeges, két száraz illetve elméleti edzések mellett a játékosok és edzők is jól megismerhetik egymást. Ilyen intenzív edzésprogram mellett kiderülnek erősségek és gyengeségek, amiken aztán tovább tudnak együtt dolgozni, az előttük álló felkészülési időben.

A tábor ideje alatt az általános sebesség és erő fejlesztésen kívül próbálnak koncentrálni az egyéni képességek fejlesztésére is. A sok fizikai edzés mellett, az elméleti képzésre is szakítanak időt, hogy a játékosok a már meglévő tudásukat további taktikai elemekkel bővíthessék. Céljuk, hogy a játékosok minél több támadási sémát ismerjenek és tanuljanak meg az elkövetkezendő időben, hogy fel tudják venni a versenyt a bajnokságban szereplő többi csapattal.

Haza térésük után sem lazítanak, hiszen alig, hogy haza érnek Léváról augusztus 1-el el is kezdik a jeges edzéseiket a Tüskesátorban, majd egy itthoni intenzív edző héttel folytatják, hogy összeálljon az ütőképes U16-os csapat.

Jó felkészülést kívánunk a csapatnak!

Hajrá KMH!

 

 

 

 

Navigáció