Kori-Suli Torna Szegeden

 

Február 23-án, pénteken került megrendezésre Szegeden a Kori-Suli Torna. Tavaly a KMH kezdeményezésében indult el először a rendezvény. A célunk az volt, hogy azok a gyerekek, akik iskolai szervezésben járnak egyesületünkhöz korcsolya oktatásra, ők is részt vehessenek egy tornán, megmutatva a tanultakat. 1. és 2. osztályos tanulók vehettek részt az eseményen.

 

Természetesen a KMH is képviseltette magát ezen a rendezvényen. A gyerekeket mindenki „Karcsi bácsija”, Vitárius Károly kísérte, ő mesélt nekünk a tornáról.

 

„Reggel korán indultunk a Tüskesátortól. Indulás előtt összeszedtük a szükséges felszereléseket, a sisakokat és korcsolyákat. Az úton minden rendben volt. A szervezők nagyon figyelmesek voltak, tágas, meleg, kényelmes öltözőt kaptunk. A program első 40 percében a gyerekeket tíz csoportra osztottuk. Minden csoport kapott egy edzőt, majd elindultak a sorversenyek keresztben a pályán. Ezek a feladatok azért nagyon jók, mert benne vannak a koritechnikai, ügyességi és egyensúlyfejlesztő elemek. Ezután egy szünet és az ebéd következett. A második 40 percben a szervezők átalakították a pályát. Két harmadban volt felállítva egy akadálypálya, ahol átugrás, szlalom és átbújás volt a feladat. A pálya harmadik részén négy kapu volt felállítva, ahová meghatározott helyről kellett betalálni. Az összes feladat nagyon tetszett a gyerekeknek, élvezettel vetették bele magukat a versenyzésbe. A végén minden gyermek névre szóló oklevéllel és egy éremmel gazdagodva indulhatott haza. Ismét dicséret illet a szervezőket, voltak annyira figyelmesek, hogy napközben sütit, teát, hazafelé pedig egy kis útravalót is biztosítottak nekünk. Remek élményekkel gazdagodva tértünk haza.”

 

Navigáció