KMH-s bravúrok a dánok elleni válogatott hétvégén

A női válogatott a hétvégén Koppenhágába utazott, ahol két edzőmérkőzést játszott a dán női válogatottal. MIndkét mérkőzés rendkívül izgalmasra sikeredett, és a hétvégét végül 1-1 győzelemmel zárta mindkét csapat.

Számunkra pedig külön öröm, hogy a hétvégi mérkőzésekről szóló hírek nagy része a KMH-s lányokkal és az ő szebbnél szebbb góljaikkal voltak tele. Most, hogy rendben haza is érkeztek, a hírpottálok szalagcímeseit kérdeztük, milyennek láttál az adott gólokat belülről, illetve hogyan élrték meg a hétvégét.

Metzler Regina első felnőtt válogatott gólját szerezte meg a szombati mérkőzésen. Őt kértük, meséljen, milyen volt a mérkőzés, illetve a gól.

Az első meccsen ugy nem játszottam, így volt lehetőségem megfigyelni a dánokat játék közben, valamint az is nagyon jó volt, hogy kívülről láthattam a lányok, hogyan küzdenek a meccs utolsó percéig.

A szombati meccs reggelén, amikor játszottam még nem izgultam, de mikor odaértünk a meccsre már nagyon. Nagyon sokat segített, hogy a lányok olyan kedvesek és segítőkészek voltak velem. A meccs közben is odajöttek megcsíréni, hogyha ügyes voltam és ez sok erőt adott. Valószínű ez is hozzásegített a gólhoz, hiszen ha Ők nem bíztatnak nem tudtam volna így játszani:
A gól pedig úgy sikerült, hogy egyszer csak a kapu előtt találtam magam és nálam volt a kororng. Ellőttem, de nem is igazán hittem, hogy be fog menni: Aztán a lövés után hirtelen mégis azt láttam, hogy bent van, hihetetlen volt, természetesen nagyon örültem Neki. Valamint a csapattársaim is nagyon aranyosak voltak és odajöttek gratulálni. A meccs után meg is kaptam a korongot, hiszen ez volt életem első nemzetközi meccsen szerzett gólja.

Nagyon keményen fogok dolgozni, hogy a következő válogatott csapatba is be tudjak kerülni, illetve azért is, hogy akár a későbbiekben én is kijuthassak a Világbajnokságra a csapat tagjaként.

A JKB cikke Regi első góljáról:

http://www.jegkorongblog.hu/2021/02/14/a-15-eves-metzler-regina-gollal-debutalt/#post-343455

Dabasi Réka egy bravúros büntetővel zárta az első neccset.

A válogatott hét itthon száraz felmérőkkel és jeges edzéssel kezdődött, valamint miután kiutaztunk Koppenhágába, ott is volt jegesedzésünk a csapattal a meccsek előtt.

Mindkét meccs nagyon szoros volt és nagyon jó meccseket játszottunk azt gondolom. Nem volt rajtunk nyomás, hogy mindenképpen meg kell nyernünk ezeket a meccseket, inkább a csapat teljesítményén volt a hangsúly most. Természetesen annak nagyon örültünk, hogy egy meccset sikerült nyerni, pláne, hogy ez volt az első komolyabb meccsünk amit megnyertünk, mióta Lisa eddz minket.

Az első meccsen a büntetőhöz segítség volt, hogy láttam az előző büntetőnél, hogyan mozog a kapus és hogy ez sima büntetőre nem mozdult be. Sokat gyakoroltam már ezt a mozdulatot, hogy először egy álcsel, hogy bemozduljon, majd egykézzel belövöm a korongot, és örülök, hogy végre élesben is használni tudtam.

Sajnos azt nem tudjuk, mi lesz még a következő hónapok programja a Világbajnokságig, így Lisa úgy vált el tőlünk, hogy ez egy hasznos összetartást volt, és találkozunk a következőn.

Réka büntetőjéről a JKB-n is megemlékeztek:

http://www.jegkorongblog.hu/2021/02/13/szenzaciosat-forsbergezett-a-danok-ellen-dabasi-reka/#post-343392

A lányok mellett Huszák Alexandra is hozta a formáját, már az első meccsen egy bomba góllall kezdte a hétvégét, csak olyan Szaszásan. Ezekről a gólokról is olvashattok a JKB-n:

http://www.jegkorongblog.hu/2021/02/13/huszak-alexandra-bombagollal-kezdett/?fbclid=IwAR1kjjjtdi60R43v6GP-1jY6EUpZ6ZhSqujyi-qDTPJOmsellTKCwY0PvXE#post-343438

Gratulálunk a lányonak, nagyon szép hétvégét zártak! Csak így tovább egészen a VB-ig!

Navigáció