Kiss-Simon Franciska a következő szezonban is a HKB játékosa

 

Örömmel jelentjük be, hogy jövőre is csapatunkat fogja erősíteni Kiss-Simon Franciska. Rutinos hátvédünknek ez lesz a hatodik szezonja klubunk kötelékében, ezalatt pedig számos sikert ért el egyéni és csapatszinten is. Franci amellett, hogy évről évre hátvédként is rendkívül hatékonyan termeli a pontokat, a tavalyi szezonban csapatkapitányként is vezére volt a mindhárom fronton (EWHL, Szuperkupa, OB 1) aranyérmet szerzett együttesünknek. Franci nem csak a csapatunkban, hanem a válogatottban is vezéregyéniségnek számít, az idei világbajnokságon például beválasztották a magyar csapat három legjobb játékosa közé. 

 

Döntéseinek okáról, s a következő szezonnal kapcsolatos elvárásairól kérdeztük játékosunkat:

Melyek voltak a legfőbb tényezők, amelyek befolyásolták a döntésedet, hogy a csapatnál maradj?

Amelyek tavaly is, az új kihívások. Tavaly a csapat jelentős része kicserélődött, ezért nagy hangsúlyt fektettünk a csapatkohézióra, az új játékosok integrálására, amire idén is szükségünk lesz. Másrészt sok játékosnak egyénileg is nagyobb szerepet kellett vállalni, s keményebben dolgozni annak érdekében, hogy a csapat sikeres lehessen. Idén is lesznek új kihívások, amelyek motiválnak.

Egy remek egyéni VB szereplés után biztos kaptál ajánlatokat más csapatoktól is, mi késztetett mégis arra, hogy a HKB-ban maradj?

Igen, több csapat is megkeresett, aminek természetesen örültem és egyben jó visszajelzést is adott számomra, hogy szorgalommal és plusz munkával sok új ajtó kinyílhat egy játékos előtt. Azonban, ahogy már említettem idén is lesz számomra több új kihívás és megpróbáltatás, aminek örömmel nézek elébe. Több apró lépést már sikerült megtennem a céljaim felé, azonban még mindig várnak rám megmászandó lépcsőfokok. 

Mik a céljaid és az elvárásaid a következő szezonban?

A csapat céljai az elmúlt évekhez hasonlóak. Szeretnénk jól és minél eredményesebben szerepelni a különböző bajnokságokban. Az egyéni célom az, hogy minél jobban ki tudjam venni a részem a csapatcélok megvalósításában. Az elvárásaimat igyekszem minden évben magasabbra tenni, s ez idén sem lesz másképp. Célom, hogy minél jobb játékossá és csapattárssá válhassak a szezon során.

 

Francinak köszönjük az interjút,  izgatottan várjuk a következő szezon kezdetét! Hajrá HKB!

Navigáció