Kettős győzelem a csehországi felkészülési mérkőzéseken

Melnikben az U18-as cseh női jégkorong válogatottat, valamint Kladno első osztályú Extra ligás csapatát is sikerült legyőznie felkészülési mérkőzésen a XI. kerületi székhelyű Hokiklub Budapest EWHL csapatának. A csehországi hétvégéről kérdeztük vezetőedzőnket, Mika Väärälät, továbbá EWHL csapatkapitányunkat, Dabasi Rékát és hátvédünket Gaitz Hannát.

Mika Väärälä: A fő célunk az volt, hogy a taktikánkat kövessük, a mi akaratunk érvényesüljön a pályán és örömmel láttam, hogy a játékosok követik az előre egyeztetett tervet. Azt hiszem, igen jól játszottunk, és a jó úton haladunk. Még mindig van dolgunk, van, amit javítanunk kell a héten, de tetszett, ahogyan támadtak a lányok!

Dabasi Réka: Két meccset játszottunk, amely a csapat hasznára vált. Az új játékosok is hamar beilleszkedtek a csapatba, jó hangulatú három napon vagyunk túl. Még egy edzőmeccset játszunk a szezonkezdet előtt jövő hét csütörtökön a Bécs csapatával, ami egy jó erőfelmérő lesz a hétvégi EWHL Supercup előtt.

Gaitz Hanna: Nagyon jó kis utazás volt, időben megérkeztünk Melnikbe, volt időnk pihenni. Harmadról harmadra folyamatosan javult, megmutattuk, hogy kik is vagyunk, sok figurát élesben is ki tudtunk próbálni. Hasonlóan játszottunk Kladno csapatával is, de teljesített a csapat és ezt a próbát is sikeresen kiálltuk. Én személy szerint izgatottan várom a következő felkészülési meccset, valamint az első bajnoki mérkőzéseket is.

A külföldi túrát követően az EWHL csapatnak szeptember 12-én még lesz egy edzőmérkőzése Bécsben, majd ezt követően a lányok utaznak tovább Németországba, ahol megkezdik az EWHL Supercup szezont. Szeptember 14-én az ECDC Memmingen SC csapatával, másnap az ERC Ingolstadt csapatával mérkőznek meg.

Képeink a hétvégéről:

 

Navigáció