HKBP-Corona Brasov mérkőzés összefoglaló

A tegnap napon a fiúk lejátszották első mérkőzésüket a hétvégén az ERSTE Ligában. A Corona Brasov csapatával játszottak, akikkel a múlt hétvégén is találkoztak idegenben. 

Egy nagyon izgalmas, nagy küzdelmekkel teli mérkőzést láthattunk, valamint itt debütál hivatalosan is a csapat új vezetőedzője, Jens Brändström is.

Az első harmad nagyon szorosra sikerült. Már a legelejétől mindkét csapat nagy erőkkel a gólszerzésre törekedett. Ez elsőként a vendég csapatnak sikerült, ugyanis a 3. percben Cody Fowlie-nak sikerült betalálnia a hálónkba. (0-1) Nem sokat vártunk az egyenlítéssel, Lőczi Árpád a 4. percben talált a hálóba. (1-1)

A második harmadban ismét nagy erőkkel esett egymásnak a két csapat. Mindketten sokat dolgoztak azon, hogy gól születhessen a támadásokból, de a védelelm mindkét oldalon állta a sarat, így ebben a harmadban nem született gól egyik oldalon sem.

A harmadik harmadban sajnos a korongjárás nem kedvezett nekünk. A 43. percben Logan Stephenson hozta el az újabb vezetést a vendégeknek. (1-2) A 46. percben Péter Balázs talált a hálóba. (1-3) Ezek után Jean Francois Plante duplázott a harmad végén, gólt szerzett a 48. (1-4) és az 57. (1-5) percben, ezzel pedig kialakítva a mérkőzés végeredményét.

Az új vezetőedzőt, Jens Brändströmöt kérdeztük a mérkőzésről: Szerintem ez egy nagyon jó csapat, nagyon jó emberekkel benne, és nyitottak voltak felém, aminek nagyon örültem. Nem mondom, hogy mindent láttam, de kezdem megismerni őket, és kezdem feltérképezni, hogy hogyan dolgozzak velük a továbbiakban. Azt kell megtanulniuk, hogy nem az a baj, hogyha hibáznak néha, csak ettől ne essenek ki a játékból, és tudják mit kellett volna másként csinálni, és legközelebb úgy csinálják.

A mérkőzés jegyzőkönyvét megtekinthetitek itt.

Vasárnap az Újpest csapatát fogadjuk hazai pályán, korongbedobás 18:40-kor. Szurkoljunk nekik minél többen a helyszínen!

Szép volt Fiúk! Hajrá Hokiklub Budapest!

 

Navigáció