Győzelem az Akadémia ellen – Női csapat

Több kulcsjátékos is hiányzott ugyan a keretből, de így is magabiztos győzelmet aratott női csapatunk a Budapest Jégkorong Akadémia felett. 

Hátvéd alakzatunkból betegség miatt kiesett Kiss-Simon Franciska és Lindsay Donovan, így helyüket két csatárunk, Báhiczki-Tóth Boglárka és Józsa Orsolya pótolta. Támadóink közül hiányzott Lucia Haluskova, azonban így is három csatársor állt Szilágyi Levente rendelkezésére. Kapunkban Tóth Zsófia kezdett. 

Már a mérkőzés elején sikerült több helyzetet is kialakítani, azonban az első gólig egészen a találkozó feléig kellett várni, ekkor Williams törte meg a jeget és szerezte meg a vezetést csapatunknak. A gól után Carlotta Regine váltotta Tóth Zsófiát a kapuban. Hamarosan érkezett a következő találat, egy emberelőnyös lövést követően Dabasi kotorta be a korongot Milibák kapujába. 

Kétgólos előnyről kezdte meg csapatunk az utolsó játékrészt. A harmad egy kiállítással kezdődött, majd nem sokkal később Koncz indítására Williams korcsolyázott rá, lövése pedig utat talált a hazai kapuba. Három perccel a vége előtt aztán Strobl korongja lepte meg a hazaiak kapusát, beállítva ezzel a 0:4-es végeredményt. Tóth 6, Regine pedig 7 lövést hárított.

A győzelemnek köszönhetően bebiztosította csapatunk az alapszakasz első helyét, amelyből már csak egy mérkőzés van hátra, utána pedig a helyosztók következnek. Szombaton az EWHL pontvadászata folytatódik, ellenfelünk a MAC Budapest együttese lesz. A találkozó 15:05-kor fog kezdődni a Tüskesátorban. 

Navigáció