Gólzápor a hétvégi női mérkőzéseinken

A hétvégén mindkét női csapatunk hazai mérkőzést játszott, ahol kivételes eredményt értek el, a csapataink a valaha volt legnagyobb gólkülönbséggel tudták megnyerni az értékes 3 pontot a mérkőzéseken.

Szombaton a felnőtt EWHL csapatunk kezdte a sort, akik a Tüskecsarnokban mérkőztek meg a ljubljanai Olimpija csapatával, ahol 24-2-re megnyerték a meccset. A hétvégén a lányok megmutatták az igazi formájukat, ahol folyamatos letámadásokkal, szinte ki sem engedték az ellenfelet a harmadából. Gyönyörű csapatjátékkal és néha trükkös megoldásokkal 24-szer találtak a ljubljanai kapuba. Annak ellenére, hogy a találkozó viszonylag hamar eldőlt, a lányok nem álltak le, folyamatason hajtottak, amit a mérkőzést követő interjúban Jari Risku finn vezetőedző ki is emelt. „Nagyon tetszett a lányok hozzáállása a mérkőzéshez, és az is, hogy amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk sikerült végrehajtaniuk. Ezen a mérkőzésen már Kiss-Simon Franciska is visszatérhetett a pályára, eddig is folyamatosan edzett a lányokkal, ami a csapattal való együttműködésen meg is látszott, és nagyon örülök neki, hogy ilyen jól sikerült számára az első felépülést követő mérkőzése. A lányokkal folytatjuk tovább az építkezést, hiszen egy EWHL Szuperkupa győztes csapatról beszélünk, akiknek ehhez hasonló komoly céljai vannak erre a szezonra is nézve.”

A gólszerzők névsora: Németh Bernadett, Szamosfalvi Petra (3), Horváth Tifani (2), Rónai Alexandra (3), Dabasi Réka (2), Huszák Alexandra (3), Jókai-Szilágyi Kinga (2), Stacey Scott (2), Somogyi Vivien (2), Gasparics Fanni (4)

Az EWHL-ben szereplő lányokat vasárnap a szintén osztrák bázisú DEBL bajnokságban játszó második női csapatunk követte. A lányok főként 18 év alatti játékosok, akiknek kiváló lehetőséget nyújt a bajnokság a fejlődésre. A csapat izgatottan várta már a kezdést, és ügyesen is helytálltak hiszen nekik is sikerült a nagyokhoz hasonlóan az eddigi legnagyobb gólkülönbséggel megnyerniük a mérkőzést a zágrábi együttes ellen, és 21-0-ra beállítani a végeredményt.

A gólszerzők névsora: Horváth Dominik (3), Ungár Rebeka (2), Szamosfalvi Petra (4), Jókai-Szilágyi Kinga (2), Puskás Noémi (4), Horváth Imola (2), Váradi Orsolya, Rónai Alexandra (3)

Összességében mindkét csapatunk kíválóan zárt a hétvégén és órisái fölénnyel nyerték meg a mérkőzéseiket. Sok szeretettel várjuk a következő mérkőzéseikre a lelkes szurkolókat, akik biztathatják lányainkat, a hasonló eredmények eléréséhez a Tüskecsarnokban illetve a Tüskesátorban.

Hajrá Hokiklub Budapest! Hajrá KMH!

Navigáció