Gábor Miklós az U14 magyar válogatott utazó keretében!

Az egyesület fennállása óta először került KMH-s játékos az U14 korosztályos válogatott utazó keretébe. A Knights csapatát erősítő Gábor Miklós – vagy, ahogy mindenki hívja Mikó – pénteken délután értesült a jó hírről: Mikó november 11-12 között Bécsben vesz részt a magyar U14 válogatottal nemzetközi mérkőzésen.

Vele és edzőjével, Rusznyák Szilárddal beszélgettünk:

KMH: Mesélj kicsit magadról Mikó, mióta jégkorongozol?

M.: 6 éves korom óta jégkorongozom. Szuperminiben a Budapesti Sztárokban kezdtem, majd átigazoltam az MTK-hoz, ahonnan 2014-ben jöttem át a KMH-hoz.

KMH: Szóval ez a harmadik szezonod a KMH színeiben. Hogy érzed magad a csapatban?

M.: Nagyon jól érzem magam itt, úgy gondolom, hogy nagyon jó a csapategység, nagyon szeretek edzésre járni. Jó a hangulat az edzéseken, de keményen dolgozunk, Szilárd bácsi nem hagy minket lazsálni és úgy gondolom, a csapat hozzáállása is megfelelő ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el.

KMH: Ha jól tudom, te vagy a csapatkapitány. Mióta viseled te a C betűt és milyen plusszal jár ez?

M: Ebben a szezonban lettem én a csapatkapitány, aminek nagyon örülök, de tudom, hogy ezért a címért továbbra is keményen meg kell dolgozni. Igyekszem példát mutatni az edzésmunkámmal a csapattársaimnak, valamint bíztatni őket is az edzések és meccsek alatt. Fontos, hogy a közös célért egyformán küzdjünk, ezt mindig mondom nekik is, hogy ne adják fel könnyen se edzésen se meccsen!

KMH: Térjünk át a válogatottra, mikor voltál először összetartáson és hogyan néz ki egy ilyen összetartás?

M.: Előző szezonban hívtak először összetartásra, ez az U13 korosztály, ahová nagyon sokan kaptunk meghívást. Nagyjából öt ilyen összetartáson vettem részt. Többféle feladatot csináltunk, voltak száraz edzéseink és felmérések, ezek rendszerint a Metodikai Központban zajlottak. Ezen kívül voltak jeges edzések, ebből két féle volt; gyakoroltunk taktikai elemeket és technikai elemeket is. Sokat játszottunk egymás ellen is, valamint skill edzések is voltak.

KMH: Hányan vagytok egy ilyen összetartáson? Úgy értem, hogy hány játékosból választják ki azt a 20+2-t aki végül utazik?

M.: Nagyjából 170 játékos közül sikerült bekerülnöm a keretbe.

KMH: Beszéljünk kicsit a szűkített keretről. Melyik csapatokból kerültek még be és mindenkit ismersz már?

M.: Igen, mindenkit ismerek és szerencsére mindenkivel nagyon jó a kapcsolatom, itt is jól érzem magam, akár csak a KMH-s csapatomban. Vannak többen Fehérvárról, Újpestről, Vasasból, Miskolcról a keretben, de van, aki a Gepárdból, van aki pedig Egerszegről került be. Ami nagyon pozitív számomra, hogy itt igazából senki sem veszi figyelembe, hogy melyik csapatból jöttél, nincsenek klikkek, mindenki jóban van mindenkivel és mindenki hajt az edzéseken, mindenki egyforma tudásszintet képvisel.

KMH: Mit éreztél, amikor megtudtad, hogy velük tartasz?

M.: Leírhatatlanul boldog voltam, mert ezzel most közelebb kerültem az álmomhoz, hogy profi jégkorongozó legyek. Továbbra is keményen fogok küzdeni, hogy a keretben maradhassak, valamint, hogy bizonyítsak a válogatottbeli edzőimnek és a KMH-s edzőimnek és csapattársaimnak is.

KMH: Másik nagyon fontos kérdés, amit ilyenkor muszáj feltennem, hogy hogyan tudod összeegyeztetni a tanulást a sporttal. Ha jól tudom 7. osztályos vagy, de már gimnazista…

M.: Igen, Csepelre járok nyolc évfolyamos gimnáziumba, szerencsére sikerül a sportolást összeegyeztetnem a tanulással; négyes-ötös tanuló vagyok.

KMH: Még egy utolsó kérdést engedj meg nekem: van példaképed és ha igen, ki?

M.: Igen van, Pavel Datsyuk!

KMH: És magyar?

M.: Ladányi Balázs

KMH: Úgy gondolom, az egész klub nevében mondhatom, hogy nagyon büszkék vagyunk rád és sok sikert kívánunk az előtted álló időszakra!

 

Rusznyák Szilárd vezetőedzőt is kérdeztük Mikó sikereiről:

 

Sz.: „Nagyon jó a hozzáállása, jól dolgozik, hajt az edzéseken, példaértékű a magatartása, nagyon jól kijön a csapattársaival. Úgy gondolom, hogy tehetséges játékos, akinek minden adottsága megvan ahhoz, hogy komolyabb sikereket érjen el. Alázatos, szorgalmas és fejlett a játékintelligenciája. Remekül tudja a csapattársait motiválni, többek között ezért is neveztem ki csapatkapitánynak. A csapattársai tekintélyét is ki tudta vívni teljes mértékben. Örülök, hogy az én csapatomban játszik és legalább annyira pozitívan élem meg én is azt, hogy utazókeretbe került, mint ő maga. Tudom, hogy ebben a korosztályban még nem jutott el KMH-s játékos ilyen szintre, de bízom benne, hogy ezzel most megnyílik egy újabb kapu a többiek számára is; Mikó példa lehet a többi játékosnak, hogy a befektetett munka megtérül.”

 

SOK SIKERT MIKÓ! 🙂

Hajrá KMH!

Navigáció