Finn hét és a II. KMH Kapustábor összefoglaló

Ma van a zárónapja annak az edzőtábornak, aminek legfőbb célja kapusaink fejlesztése volt. Több edző is részt vett az edzéseken, egymás munkáját és a gyerekek fejlődését segítve ezzel. A tábor kiváló hangulatban telt, a gyerekek élvezték minden egyes percét. Plusz motiváció volt, hogy Finnországból érkeztek hozzánk edzők, akik szintén részt vettek a száraz és jeges edzéseken. Mika Petri Juhani Pieniniemi az Oulun Karpat finn egyesület General Managere összegezte az elmúlt hét tapasztalatait, Magyarországon eltöltött napjaikat:

˝Mindig öröm és megtiszteltetés visszatérni ide, a KMH és Budapest egy olyan hely ahova szívesen utazunk. A  finn és a magyar klubjaink között létrejött együttműködési kapcsolat, mind a két félnek kedvező, és fejlesztő hatású. Hatalmas változáson ment át az egyesület az első látogatásunk óta, ami két évvel ezelőtt volt. Kiváló szakemberekkel és rengeteg jégkorongot szerető gyerekkel bővült a KMH család. A fejlődés nem egy hét alatt fog végbemenni a gyerekeknél, de egy jó úton haladunk azáltal, hogy a közös munka meghozza gyümölcsét a jövőben. Az együttműködésünk által tanulhatunk egymástól, ami jó dolog. Nem csak a jeges edzések kapcsán, hanem mind az erőnléti munkák és a háttérbeli, sportszervezői feladatok elvégzésében is. Az egy hét tapasztalataiból elmondhatom, hogy a gyerekeknek elsősorban meg kell tanulniuk kiváló atlétáknak lenni, utána tudnak kiváló jégkorongosokká is válni.˝

A gyerekeknek és edzőknek egyaránt pozitív volt a finnek látogatása, reméljük minél többet jönnek hozzánk a jövőben is !!

Hajrá KMH !!

Navigáció