Félévi edzői értékelők

 

Túlvagyunk a 2022/23-as szezon felén ezért a vezetőedzőket arról kérdeztük, hogyan sikerült eddig a szezon, mik voltak a legnagyobb kihívások a szezon ezen szakaszán. Valamint, mik a célok a szezon második felére.

Alább az U8, U10 és U12-es vezetőedzők értékelését olvashatjátok.

U8 Vitárius Károly, vezetőedző

A 2022-2023-as idény eddigi edzései és tornái is nagyon jól alakultak. Az edzői alap gárda sokszor megerősített bő létszámmal tudott részt venni az edzéseken, aminek eredményeképpen tudtunk több állomásos edzéseket tartani. Ennek nagy előnye, hogy a kis játékosaink több feladatot, több játékot kapnak így kevés pihenővel, jól kihasznált jégidővel tudjuk őket fejleszteni. Továbbá a kapusokkal külön foglalkozó kapusedző is a csapat fejlődését szolgálja.

A nyári terveknek megfelelően tudtuk az edzéseket tartani. Pár kieső nap kivételével heti 3 jeges edzés mellett egy száraz edzéssel a technikai és minden más alapképesség fejlesztését sikerült a tervezett szerint megvalósítani.

Mindezek a tornákon is megmutatkoznak. Nagyon jó hangulatban, de nem a minőség rovására játsszuk rendre a mérkőzéseinket. A legerősebb bajnokságban is sikereket érünk el. Minden csapattal szoros mérkőzéseken szerepelünk, bár az eredmény nem hivatalos, de a játék képe mindig pozitív. Van bőven utánpótlás, hiszen a közepes kategóriában is ott vagyunk stabilan és a legkisebbek pedig nagyon biztató fejlődést mutatnak a kezdők tornáin.

Szeretnénk ezeket ebben az ütemben folytatni és a folyamatos fejlődéssel az idény hátralévő részében is minél több tornán szerepelni. A jókedv és a játék élvezetét megtartva a hokisuliból folyamatosan feljövők beépítését az U8 csapatba szintén fontosnak tartjuk és ezt az egész idényben folyamatosan az edzői gárda egymás közt egyeztetve végzi.

 

U10, Keszthelyi Zoltán, vezetőedző

Az U10-es korosztály fontos átmenet a gyerekek számár az U12-be. A fő cél az, hogy továbbra is szórakozás legyen a készségek fejlesztése közben. Mikor a játékosok pozitív támogató környezetben folytatják a munkát automatikusan élvezik a játékot.

Meghatározott célok mentén haladunk havi bontásban. Ezek alapján bemutatjuk, fejlesztjük és finomítjuk a korcsolyázást, a passzolást, a korong kezelést és a lövést.

U10-ben torna rendszerben zajlanak a mérkőzések, tehát egy alkalommal 4 mérkőzést játszanak. A szezon eleji formánkon sokat sikerült fejleszteni. Tornáról tornára látszik az elvégzett munka eredménye. Pozitív, támogató környezetben igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni a gyerekekből.

A szezon ezen részében tovább folytatjuk a technikai képességek fejlesztését/finomítását. Továbbá megismerkednek az egyéni taktikai elemekkel.

 

U12, Roczanov Zsolt vezetőedző

Az augusztust Ajkán kezdtük egy intenzív edzőtáborral. Itt elsődlegesen a csapatépítésen volt a hangsúly, természetesen emellett mindent végig vettünk az alapoktól, mind jégen mind szárazon és bele merültünk a jégkorong szabályaiba. Utána már itthon a Tüskesátorban folytattuk a munkát, heti 4 jeges és 2 száraz edzéssel. A munkamorállal az elején voltak gondok, de ezen szerencsére a gyerekek több mint fele túl tudott lépni és bele álltak a munkába.

A felkészülés előtt kitűzött célokat javarészt sikerült megvalósítani. Sikerült egy erős összetartó brigádot faragni a gyerekekből, igaz vannak néha nézeteltérések, de semmi olyan nem történt, amit ne tudtunk volna megoldani. Ezen kívül nagyon jó ütemben haladtunk végig az alapok felépítésével, így már tudtunk korábban is összetettebb gyakorlatokat is csinálni az edzéseken.

A Kék bajnokságban induló csapatunkkal a félév első felében kicsit nehézkesen indultak be a meccsek, mindig jól kezdtünk, majd a mérkőzések felétől láthatóan elfáradtunk és ez általában rá is nyomta a bélyegét a mérkőzésekre. Így elkezdtünk kicsit keményebb száraz edzéseket csinálni, amiknek az eredményét hamar tudtuk kamatoztatni és a következő meccseken végig tudtunk dominálni. Majd következett egy Erdélyi torna, ahol a nagyon előkelő második helyezést sikerült elérnünk. A torna lendületét felhasználva pedig a további meccseken folytattuk a menetelést.

A Sárga bajnokságban szereplő csapatunknál év elején leszögeztük, hogy ott nekünk nem az eredmény az elsődleges, hanem hogy lássuk a gyerekeken az akarást, hogy minden tőlük telhetőt megtegyenek amikor jégen vannak. Ez több-kevesebb sikerrel meg is valósult. Van még mit csiszolni rajta, de ez egy hosszú tanulási folyamat és azt gondolom, hogy az edzéseken és mérkőzéseken mutatott kemény munka meghozza az eredményét.

A Kék csapatunkkal az elsődleges cél, hogy a szezon végén lévő Magyar Kupán minél jobb eredményt érjünk el. Idén már érmet szeretnénk szerezni a gyerekekkel. A Sárga csapattal pedig szeretnénk minél többet fejlődni, mind egyénileg, mind csapatként, illetve, hogy felzárkózzanak a Kék csapatokhoz.

Navigáció