Ezüstérmes csapatunk az EWHL-ben

Nem sikerült zsinórban a hatodik győzelmét is megszereznie női csapatunknak, az SKP Bratislava szakította meg ezúttal a győzelmi szériát. A döntő mérkőzések BL rendszerben kerültek lebonyolításra, azaz a két mérkőzés összesített eredménye alapján került ki a győztes.

Pénteken Pozsonyban kezdték meg a sorozatot a csapatok. Jól kezdte együttesünk a mérkőzést, a nyolcadik percben Leidt találatával a vezetést is sikerült megszerezni. A második harmadban aztán a hazaiak pillanatai következtek, Tóth Zsófia több bravúrt is bemutatott, azonban Istocyova lövésénél már ő is tehetetlennek bizonyult. Szoros, kiélezett igazi döntőhöz méltó oda-vissza játékot folytattak a felek. Az utolsó játékrész 46. percében sikeresen kivédekezett csapatunk egy emberhátrányt, emellett mindkét együttes előtt adódtak kisebb-nagyobb helyzetek. Az 53. percben egy kapu előtti kavarodást követően a szlovákok támadója elé került a korong, aki üres kapura nem hibázott. Hiába támadott ezután csapatunk, egyenlíteni már nem sikerült, így egygólos hátrányból vártuk a szombati mindent eldöntő találkozót. 

Ennek szellemében erősen kezdték lányaink a mérkőzést, egy emberelőnyös szituációt követően (amiből pénteken egy sem adódott) Leidt lövése talált utat a vendégek kapujába. A harmad második felében aztán kétszer is emberhátrányba került csapatunk, ezeket azonban magabiztosan kivédekezték a lányok. Öt perc telt el a második játékrészből, amikor előbb Haluskova, majd Mayer kiállításával kettős emberhátrányban kellett védekeznie csapatunknak. A blokkoknak és Tóth Zsófia bravúrjainak köszönhetően azonban ezeket is sikerült kivédekeznie a lányoknak. Az összesített eredményt tekintve döntetlen állással fordulhattak a felek az utolsó 20 percre. Hiába volt azonban szinte végig csapatunk kezében az irányítás, számos veszélyes akciót, kétszer annyi kapuralövést, illetve két kapuvasat követően mégis a vendégeknek sikerült betalálni négy perccel a vége előtt. 

Az eredmény már nem változott, így végül második helyen zárta csapatunk az idei EWHL kiírást. A csapat teljesítménye mellett több egyéni díjat is elnyertek játékosaink. A bajnokság All-Star csapatába bekerült Lindsay Donovan és Haluskova Lucia, míg a bajnokság gól- és pontkirálya Madeline Leidt lett.

Navigáció