Ezüstérmes a KMH DEBL csapata!

Március 3-án és 4-én, Ausztriában, Kitzbühelben került megrendezésre a DEBL, az osztrák első osztály négyes döntője, ahol a KMH női csapata ezüstérmet szerzett. A döntőben a felnőtt női válogatottakkal felálló Óbuda Hockey Academy csapatától hosszabbításban, mindössze egy góllal kaptak ki. A KMH három éve indul a DEBL bajnokságban, első évükben második, tavaly – első magyar csapatként – aranyérmet szerzett, idén ismét második helyen zárt a fiatal csapattal.

 

A hétvégét a Lányok vezetőedzője, Szilágyi Levente a következőképp értékelte:

Az SPG Kitzbühel/Kufstein csapatával elődöntőztünk, aki a tabellán elfoglalt negyedik helye ellenére igen komoly ellenfélnek bizonyult. Több hibát is vétettünk, de a lányok egyre összeszedettebbek lettek a mérkőzés előrehaladtával és szép gólokkal 3-1-es győzelmet szereztünk, ezzel bejutottunk a döntőbe.

A döntőben a Gepard Girls csapata ellen játszottunk, akik előző nap a MAC Marilyn együttesét 12-0-ra győzték le. Több felnőtt válogatott játékossal rendelkező csapatuk miatt ők voltak a mérkőzés esélyesei. Mivel az EWHL négyes döntőn szerepelt több játékosunk is, akik a szezon során végig segítettek a csapatot, hatalmas teljesítmény a lányoktól az ezüstérem.

Mindezen nehézségek ellenére a lányok kiválóan játszottak és agresszív, tempós, önfeláldozó hokival, valamint Sona Hullova kiváló hálóőri teljesítményével 0-0 volt az eredményjelzőn 60 perc után. A hosszabbításban kétszer is ki tudtunk ugrani, de nem volt szerencsénk, így egy ellentámadást követően megszerezte az ellenfél a győzelmet. Ezúton is szeretnék gratulálni a Gepard Girls csapatának, egy igazi izgalmas, „életre-halálra” menő mérkőzést vívtunk egymással.

Nagyon büszke vagyok mindenkire, aki ott volt és 100 százalékos teljesítményt nyújtott! Elégedett vagyok a második hellyel, ez egy győzelemmel felérő vereség volt! Remélem, hogy ezt az elszántságot és hozzáállást sikerül tovább vinni az OBII rájátszásban és akkor kiemelkedő eredményt tudunk elérni ott is.”

           

 

Gaitz Hanna a csapat nevében így nyilatkozott:

“Mindkét meccsen szerintem minden vezetőedzői kérést teljesített a csapat és a maximumot tudtuk nyújtani. Nagyon erős ellenfeleink voltak, mindenki megküzdött az eredményéért. Kitzbühel csapata elleni mérkőzés után nagyon örültünk, hogy bekerültünk a döntőbe, de senki nem bízta el magát, hisz tudtuk, most jön csak a nehéz feladat, a döntő. Teljes mértékben elégedettek vagyunk, nem érezzük magunkat levertnek, hisz tudjuk, mi mindent meg tettünk.

Van még egy célunk a szezonban, az pedig hogy aranyat tudjunk szerezni az OBII bajnokságban. Lesz mérkőzésünk az Óbuda csapata ellen is, megígérhetjük, hogy mindent meg fogunk tenni, hogy bizonyítsunk ellenük is.”

 

 

Gratulálunk a Lányoknak a bravúros teljesítményhez!

Hajrá KMH!

 

Navigáció