EWHL Superkupa Négyes döntő a vezetőedző szemével

A hétvégén a lányok az EWHL Szuperkupáért mérkőznek meg a  négyes döntőben. Sok mérkőzés és munka van amögött, hogy most itt tartanak.

Szombaton 14:00-kor játszák az elődöntőt a Sabres Vienna csapata ellen a Tüskesátorban, a végeredmény függvényében vagy a bronzmeccs, vagy a döntő résztvevői lesznek vasárnap. 

A vezetőedzőt, Mika Väärälät kérdeztük a hétvégéről.

Tartottatok valamilyen külön, speciális edzést a lányoknak a Fina Fourra való felkészülésben?

Nem nagyon volt ilyen. Azt gondolom az eddigi eredményeken is látszik, hogy az az edzésmunka amit a szezon közben végeztünk nagyon bevált és működik, így ezen nem akartam változtatni mostanra sem.

Hogyan motiválod a lányokat egy-egy ilyen fontos meccs előtt, mint ezek?

Az a jó, hogy nem kell őket motiválni. Magától jön a motiváció ezekre a meccsekre, mert nyerni szeretnének nyilván, úgyhogy ettől nem félek. Inkább azt mondanám, hogy emlékeztetni kell őket arra, hogy a szombati meccsre koncentráljanak és legyenek kész fejben a dologra. 

Hogy érzik magukat most a lányok? Idegesek a hétvége miatt?

Kicsit nyilván idegesek, hiszen mégis csak nagy dolog ez. E azt gondolom kis idegesség teljesen normális egy ilyen helyzetben, de semmi káros szintet nem gondolom, hogy megütnek. Ennyi pedig kell, hogy hajtsa őket előre. 

És Te ideges vagy?

Magamat sem idegesnek írnám le. Próbálok a szombati napra koncentrálni, és csak azt nézni, nem a teljes képet.

Mit vársz a hétvégétől, milyenek az esélyek?

Nem szeretnék most esélyeket latolgatni, minden csapat igyekszik a legjobb formájában idejönni, és az ilyen események sokat tudnak csapatokból kihozni. Mi a legtöbben fogjuk hozni szombaton, mert egyelőre erre koncentrálunk, és meccsről meccsre haladunk.

Mi minden esetre nagyon szurkolunk a lányoknak és Mikának, és a legjobbakat kívánjuk. Szurkoljunk együtt minél többen a helyszínen. 14:00 Tüskesátor: KMH vs. Sabres Vienna.

Hajrá Lányok! Hajrá KMH!

Navigáció