EWHL döntőben női csapatunk

Az EC Graz Huskies csapatát kétszer is legyőzve, 9:2-es összesített eredménnyel jutott tovább női együttesünk az EWHL bajnokság döntőjébe.

Nem volt egyszerű dolga a lányoknak, hiszen pénteken egy öt órás buszozás után léptek jégre este 20:30-as kezdéssel. Ennek ellenére a mi csapatunk kezdte jobban a mérkőzést, a hetedik percben egy remek összjátékot követően Dabasi szerezte meg a vezetést. A harmad vége előtt ismét egy szép akciógólt követően ismét Dabasi duplázta meg az előnyt, keretbe foglalva ezáltal az első játékrészt.

Ezután a hazai csapat pillanatai következtek, Tóth Zsófia bravúrjai ellenére előbb Grascher S. hozta vissza csapatát a mérkőzésbe, majd a harmadik játékrészben Grascher T. révén egyenlíteni is tudtak a zöld fehérek. Nem sokkal később azonban Kiss-Simon kékről megeresztett lövése talált utat a grazi kapus lábai között a hazai kapuba, így két és fél perc eltelte után újból nálunk volt az előny. Hiába támadtak már ezután a graziak, Tóth minden lövést magabiztosan hárított, beállítva ezzel a 2:3-as végeredményt.

Nem volt sok idő a pihenésre, hiszen újabb 5 óra buszozás és hajnali négyes hazaérkezés után szombat este újra jégen voltak a lányok. Megérte kilátogatni a mérkőzésre, ugyanis ha létezik egy harmad alatt emberhátrányban szerzett gólok találatára vonatkozó rekord az EWHL-ben, az valószínüleg most megdölt. Nem is akármilyen módon, az első játékrész 4 találatából mindegyiket emberhátrányban szerezte csapatunk, Haluskova pedig 15 perc alatt ért el mesterhármast.

Gyakorlatilag egy harmad alatt eldöntötte csapatunk a mérkőzést, a második harmadban szerzett további két találattal pedig megszületett a 6:0-ás végeredmény.

A mérkőzés gólösszefoglalója:

A másik ágon szintén 9:2-es összesített eredménnyel az alapszakasz második SKP Bratislava jutott tovább, így a szlovák csapat ellen játszhatja csapatunk a döntő mérkőzéseket. Pénteken Pozsonyban, szombaton pedig a Tüskesátorban lépnek jégre a lányok.

Navigáció