EWHL csapatunk és az Oulun Kärpät közös felkészülése KMH-s szemszögből

Az EWHL bajnokságban résztvevő női csapatunk tagjai jelenleg már Pribramban vesznek részt egy rangos tornán, ahol első győzelmüket már tegnap megszerezték. A sikerek eléréséhez magas színvonalú felkészülésre is szükség van.Ennek a felkészülésnek egyik fontos hete volt, mikor az Oulun Kärpät tagjaival, szakembereivel közösen készültek a lányok.

Korábban Mika Pieniniemi, a finn klubügyvezető igazgatójának benyomásairól már beszámoltunk.

Most a KMH csapatának vezetőedzője Mika Väärälä is elmondta véleményét a közös felkészülésről, a finn és magyar női hokiról.

„Nagyon hasznos volt ez a néhány nap. Az Oulun Kärpät tagjaival való edzés növelte a csapatunk tempóját, és mindenkit motivált, hogy még jobban teljesítsünk. A Kärpät egy olyan klub, amelynek rengeteg tudása van a játékosok fejlesztéséről.

Az edzések eléggé hasonlóak nálunk is, mint a finn csapatnál. A legnagyobb különbség abban rejlik, hogy ők a legapróbb részletekre is nagyon oda tudnak figyelni. Ebben kell még fejlődnünk, ugyanis a csapatok közötti különbségek ezekből az apró dolgokból adódnak.

A jégkorong Finnországban az egyik első számú sport. A női jégkorongozók száma körülbelül tízszer annyi, mint Magyarországon. A női csapatuk is részt vesz az olimpiákon, érmeket szereznek, így a női jégkorongnak náluk jóval nagyobb a nyilvánossága, mint hazánkban.

Összességében azt kell mondanom, hogy vannak területek, ahol előttünk járnak, de a közös edzéseken azt tapasztaltuk, hogy játéktudásban nem vagyunk távol tőlük. Ahhoz, hogy előrébb lépjünk, keményen kell dolgoznunk és türelmesnek lennünk.”

Fodor Zoltán, a csapat másodedzője is összefoglalta véleményét a közös edzésekről:

„Úgy gondolom, hogy a program igazán jól sikerült. A finn lányok megérkezése nagy bizonyítási vágyat váltott ki a KMH-s lányokból. Játék közben, valamint a különböző szituációs játékoknál is mindenki harcolt a pontokért, az összes játékos komolyan vette a feladatokat.

Hasznos volt a hét nagyon. A lányaink láthatták, hogyan dolgozik a Kärpät, és a finnek is betekintést nyertek, hogy a magyar lányok is igazán jó szinten játszanak. Sok esetben mi vagyunk a technikásabbak, míg a finn lányok sokszor a szimplább megoldásokat helyezik előtérbe.”

Mindkét csapat sportszakmai stábja úgy gondolja, hogy igazán hasznos ez az együttműködés a két team között.

Navigáció