Dusan Kapusta az Erste csapatnál

A frissen alakult ERSTE ligában induló Hokiklub Budapest csapatunk, a hétvégén részt vett a szlovákiai Gyetva tornán. A csapatot jelenleg Dusán Kapusta irányítja, akivel ennek kapcsán beszélgettünk eddigi, jégkorongos múltjáról és a csapat teljesítményéről az első mérkőzéseiken.

KMH: Mesélnél nekem pár szóban az jégkorongos múltadról?

Dusan Kapusta: Kosice csapatánál kezdtem el 10 évesen játszani, majd itt kezdtem a felnőtt csapatnál a profi pályafutásomat. Az évek során több cseh csapatnál is megfordultam, ahol első illetve másodosztályban is játszottam. Végül 1996-ban vonultam vissza, mint játékos, de a jégkorongtól nem búcsúztam, abban az évben el is kezdtem edzősködni a felnőtt csapat mellett.

KMH: Mikor kerültél Magyarországra?

D.K.: 2001-ben költöztem Magyarországra, amikor a dunaújvárosi csapat mellé kerültem vezetőedzőként, itt felváltva a felnőtt és az utánpótlás csapattal is foglalkoztam. 2004-ben a Székesfehérvár csapatához igazoltam ahol, mint az utánpótlás igazgatójaként tevékenykedtem. Ebben az évben már az U20-as magyar válogatott vezetőedzőjeként is dolgoztam. Volt egy 7 éves etap, amikor külföldön tevékenykedtem, de 2015-ben visszatértem, akkor már a KMH-hoz.

KMH: Itt milyen kihívásokkal kerültél szembe?

D.K.: Két évig az U18-as csapat vezetőedzőjeként tevékenykedtem, akik akkor indultak először az osztrák bázisú EBJL-ben, amit az EBEL előfutárának is hívnak. Ezt nagyon izgalmas feladatnak tartottam, hogy a fiatal játékosainkkal nem csak a hazai rendezésű bajnokságban, hanem egy nemzetközi tornán is részt vehetünk. Ezt követően az egyetemi ligában induló csapat vezetője Sille Tamás mellé kerültem, akivel élvezzük a közös munkát. Jelenleg az újonc Erste Ligában induló csapatunk mellett vagyok edzőként, a további szerepléseket és kihívásokat pedig meglátjuk útközben.

KMH: Akkor térjünk is át a Hokiklub Budapestre hétvégén, egy tornán vettetek részt, kérlek mesélj hogyan látod az ottani szerepléseteket.

D.K.: A fiúk és én is nagyon pozitívan állunk a felkészüléshez, a csapattal augusztus 1. óta edzünk együtt. A tavalyi egyetemi ligás csapatunkból 7-8 játékos maradt, illetve a miskolci együttműködés keretein belül 7 DVTK játékos készül velünk. Úgyhogy reméljük, hamar összeszoknak a fiúk és egy ütőképes csapattal állhatunk ki a szeptemberben induló Erste Ligában. A hétvégén Gyetvára utaztunk, ahol 3 meccset játszottunk. A fiúkon látszott az akarás és az elhivatottság, úgyhogy ha a továbbiakban is meg marad ez a tűz, nem kell félnünk semmitől. A pályán mutatott teljesítmények biztatóak, a csapat bírta erőlétileg és fejben is a mérkőzéseket, tudjuk min kell még fejlesztenünk a továbbiakban, így egy napos pihenő után holnap újra bele vágunk a kemény munkába. A tornán játszhattunk a hazai csapattal Gyetvával, akiket az fehérvári EBEL csapathoz tudnám hasonlítani. Szombaton a pozsonyi gárda ellen léptünk pályára, ez egy izgalmasabb meccsnek ígérkezett, másnap újult erővel egy szintén Erste ligás csapat ellen a Csíkszereda ellen játszhattunk. A fiúknak mindenképp egy tanulságos hétvége volt, megtapasztalhatták milyen a játék ilyen erős ellenfelek ellen, és azt látom rajtuk, hogy még jobban hajtanak a jobb eredményekért. Így folytatjuk az elkezdett felkészülést, és a közös munkát.

Mi már izgatottan várjuk a szeptembert, ahol a fiúk élesben is megmutathatják tudásukat az Erste Ligában. Mindenkit sok szeretettel várunk szeptember 9-én az első hazai mérkőzésünkön!

Hajrá Hokiklub Budapest!

Navigáció