Bejutottunk a Final Fourba

Két győztes meccs és egy vereség után bebiztosította helyét női csapatunk az EWHL Supercup négyes döntőjében, amely 2023. január 28-29-én kerül majd megrendezésre.

A csapat vezetőedzője, Szilágyi Levente az alábbiak szerint értékelte a mérkőzéseket:

09.23. péntek: Hokiklub Budapest vs. HC SKP Braitslava: 2-4

Voltak bíztató jelek, és a mérkőzés nagy részében jól játszottunk, azonban nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket és sokszor túlbonyolítottuk a játékunk. Sok elkerülhető egyéni hibát vétettünk, rossz döntéseket hoztunk, amelyet az ellenfél gólra tudott váltani. A mérkőzés elején és harmadszünetekben is hangsúlyoztuk, hogy fegyelmezett játékra lesz szükség, sajnos ezt nem bírtuk tartani, ezáltal nem sikerült az egyenlítés.”

 

09.24. szombat: Budapest Jégkorong Akadémia vs. Hokiklub Budapest: 1-3

A második mérkőzésen jó kezdés után, volt egy pár perces rövidzárlatunk, amikor be voltunk szorulva hosszabb időre a saját harmadunkba, ezután sikerült gólt szereznünk, ami mentálisan nagyon fontos volt a csapat számára. A harmadszünetben kitértünk azokra a részletekre, amelyekre nagyobb figyelmet kell fordítanunk és sokkal magabiztosabban játszottunk, uraltuk a mérkőzést, szép helyzeteket alakítottunk ki. Lényegesen változott a játékunk az előző naphoz képest sokkal kevesebb hibával játszottunk, nagyon sok pozitív dolgot tapasztaltunk. Ha jobban odafigyelünk a befejezésekre, nagyobb forgalmat alakítunk ki a kapu előtt több gólt is szerezhettünk volna. Igazi csapatmunka volt, meg voltam elégedve a teljesítménnyel és mentálisan is fontos győzelem volt a számunkra.”

 

09.25. vasárnap: Hokiklub Budapest vs. ESC Planegg: 6-1

Előre tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ugyanis több német válogatott játékos is tagja volt ellenfelünknek. Kiválóan kezdtünk a mérkőzést, a lányok nagyon fegyelmezetten betartották a taktikai utasításokat és a részleteket is ügyeltek, végig nyomást gyakoroltunk az ellenfélre és a védekező játékunk is látványosan javult. Nem próbáltuk túljátszani a helyzeteket és egyszerűen, sokat dolgozva szép gólokat szereztünk. A korábbi mérkőzésen tapasztalt hibákat sikerült javítani és kiegyensúlyozott teljesítménnyel sikerült megszerezni a győzelmet. Minden sor remekül dolgozott, különösen örülök annak, hogy a fiatal sorunknak is sikerült gólt szerezni, illetve, hogy Bogáti Bianka is bemutatkozhatott a kapuban EWHL mérkőzésen.

Összeségében nagyon elégedett és büszke vagyok a lányokra, hogy sikerült tovább jutnunk a Final Fourba és különösen arra, hogy napról napra ennyit tudott fejlődni a játékunk. Még szükségünk van egy kis időre, de már közelítünk, ahhoz a filozófiához, amit szeretnénk játszani a szezon során.”

 

Navigáció