Ausztrál cserediákok a KMH-nál

Az Xtreme Ice Hockey Academy és Kaszala János jóvoltából 3 ausztrál cserediák érkezett Budapestre és a KMH U18-as csapatát fogják erősíteni mind a magyar, mind pedig az osztrák (EBJL) bajnokságban. A csereprogram keretén belül 3 KMH-s játékos utazhat majd Ausztráliába 2019 júniusában. A program célja, hogy megismerjék a játékosok a másik ország jégkorong kultúráját és kipróbálják magukat más bajnokságokban. A tanulás és a fejlődés sem mellékes előnye ennek a kalandnak a játékosok részére, hiszen mindig van mit tanulni. Az itt tartózkodásuk alatt magyar családoknál laknak így nem csak a jégkorong kultúrát ismerhetik meg hanem, hogy milyenek a magyar emberek.

A három játékos közül egy név biztosan ismerősen cseng a jégkorong rajongók számára. Kaszala Valentin az egykori válogatott játékos Kaszala János fia is haza látogatott. A másik két játékos Harvey Jackson és Liam McAuley. Mind a hárman a Chiefs csapatát erősítik az ausztrál bajnokságban, Valentin és Liam támadó, Harvey pedig védő poszton. Liam az ausztrál U18 válogatottal részt vett az észtországi világbajnokságon.
Az ausztrál régiók közötti Tange Trophy-t tavaly megnyerő Western Australia U18 válogatott oszlopos tagjai voltak mindannyian.

A fiúk február 1-én indulnak vissza Ausztráliába és addig igyekeznek annyi edzésen részt venni amennyin csak tudnak. Már meglátogatták az U18 és az OBII csapat edzéseit is illetve az U12-es csapat edzésére is meghívták őket, ahol a náluk kisebb korosztály játékosainak segíthettek. A holnapi napon az ERSTE liga csapatunkat is megnézik a Tüskecsarnokban játszani az UTE ellen.

Reméljük hasznos időt töltenek nálunk és jól érzik majd magukat!

Navigáció