Tiszta KMH!

Klubunk elkötelezett támogatója a fair playnek, éppen ezért aktívan részt veszünk az antidopping kampányban is. Felnőtt csapatainknál folyamatos a dopping ellenőrzés, míg a fiatalabb korosztályok számára prevenciós előadásokat szervezünk. Fontosnak tartjuk, hogy még utánpótlás korban megértessük a gyerekekkel, hogy mennyire fontos a tiszta játék.

Novemberben női, decemberben pedig férfi felnőtt csapatunk tagjai estek át egy drogteszten!

A tesztek elvégzésében közvetlen segítséget nyújtott női csapatunk fizioterapeutája, Albert Anna:

„A mintavétel a csapatvezetők és az edzők jelenlétében zajlott le. A játékosok teljes mértékben tisztában voltak egy esetleges pozitív teszt következményeivel, illetve azzal a ténnyel, hogy a szezon folyamán bármikor kérhetik őket mintaadásra. A tesztelés célja a játékosok tudatos életmódjának erősítése és az egész folyamat során igyekszünk egy olyan visszajelzést nyújtani, ami pozitív kihatással van a mindennapi döntéseikre. A drogteszt természetesen minden játékosnál negatív eredményt mutatott”

Anna a drogtesztek mellett az aktuális doppinglista ismeretének fontosságáról is beszélt:

„A zöld korong kampány keretein belül szeretnénk nagy hangsúlyt fektetni játékosaink felkészítésére, tájékoztatására. Tulajdonképpen egy iránymutatást adni nekik mind a drog, mind a doppinghasználat következményeiről. A tiltólistás szerek használatával kapcsolatban a legveszélyesebb talán az, amikor az ember nem is tudja, hogy éppen milyen hatóanyagot juttat be a szervezetébe, hiszen ez utánajárást és odafigyelést igényel. Ennek a tudatos gyógyszer használatnak a részeként ajánlanám figyelmébe mindenkinek a Magyar Antidopping Csoport honlapján megtalálható 2018-as gyógyszer és hatóanyag szerinti tiltólistát, amit átböngészve rájöhetünk, milyen könnyű akár tudattalanul is belecsúszni tiltott szerhasználatba”

 https://www.antidopping.hu/2018_evi_tiltolista 

Navigáció